Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Blåvitts värvning kan stoppas

IFK Göteborg har under en tid jagat en ny anfallare och GP har tidigare rapporterat att Sam Johnson varit huvudspåret. Nu uppger dock GT att värvningen kan stoppas – på grund av ett kontraktsbråk med anfallarens tidigare klubb.

Enligt uppgifter till GP kommer bland annat Blåvitts anfallare Mikael Boman lämna klubben – detta då han vill testa på spel ute i Europa.

LÄS OCKSÅ: Duon lämnar Blåvitt – som jagar anfallare

Detta innebär att sportchef Mats Gren jagar en ersättare i anfallsuppsättningen, och ett namn som flera gånger har kopplats ihop med IFK Göteborg är den före detta Djurgårdsanfallaren Sam Johnson.

Klubben slingrar sig

Nu rapporterar dock GT att värvningen kan komma att stoppas, detta på grund av ett rådande kontraktsbråk mellan anfallaren och hans senaste klubb, kinesiska Wuhan Zall. Enligt tidigare uppgifter ska klubben ha köpt loss Sam Johnson från sitt kontrakt – men nu rapporterar tidningen att det inte stämmer. Istället ska Wuhan Zall ha ångrat sig och försöker krångla sig ur den ekonomiska uppgörelse som tidigare nåtts, för att få Johnson att lämna klubben gratis.

– Vid ett första förhandlingsmöte kom klubben med förslaget att Sam ska avsluta kontraktet omgående – då han inte är en del av planerna 2018 – utan någon som helst kompensation, säger Johnsons rådgivare Tore Eliasson till GT.

Hotar ta ärendet till FIFA

Enligt Eliasson ska anfallaren även ha fått besked om att han varken får träna med A-laget längre eller följa med till det kommande träningslägret i Australien.

– Vi har meddelat klubben att vi inte accepterar det här och kommer ta detta vidare till Fifa om klubben inte tar sitt förnuft till fånga. Det är minst sagt diskriminering och olika behandling av A-lagsspelare, säger Eliasson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.