Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåvitts skjuter upp klubbdirektörsfrågan

IFK Göteborg skjuter på sin klubbdirektörsrekrytering. Av ekonomiska skäl. Ny Blåvittboss är på plats först 2017. – Ett bra sätt för oss i styrelsen att lära oss verksamheten, säger ordföranden Frank Andersson.

I december 2015 meddelade IFK Göteborg att dåvarande klubbdirektör Martin Kurzwelly slutar sitt jobb. Fram till årsmötet i mars hade tidigare ordföranden Karl Jartun uppdraget på tillfällig basis. Därefter, i samma veva som Frank Andersson blev vald till ny ordförande, utsågs sportchefen Mats Gren till tillförordnad klubbdirektör.

– Det är ingen hållbar situation över jättelång tid. Vi är en så pass stor klubb att vi i slutändan behöver en klubbdirektör. Det gäller att göra det bästa av det, sade Mats Gren då.

I april berättade Frank Andersson att många hade sökt den utlysta tjänsten, att klubben hade fyra huvudkandidater och att målet var att ha en ny klubbdirektör på plats efter sommaren.

Så blir det inte.

– Vi håller på. Vi har sagt att vi måste vara väldigt noggranna när vi gör detta. Nu är det mycket med Europa League. Vi har skjutit frågan framför oss.

När tror du att ni har en ny klubbdirektör på plats?

– Jag tror inte att vi har någon ny klubbdirektör förrän vid årsmötet (i mars). Dels av det ekonomiska läget. Martin (Kurzwelly) har fortfarande sin lön, där jag argumenterar för att vi skall avvakta.

– Den största anledningen är att vi har ett tufft ekonomiskt läge. Vi vet ungefär vad en klubbdirektör kostar. Under tiden fortsätter vi i styrelsen att ta ett större ansvar för våra frågor. Det är ett bra sätt att lära sig verksamheten, i stället för att skyffla alla frågor till en klubbdirektör.

– Samtidigt är det lurigt ur ett personalperspektiv. Det kan handla om tydlighet i kommunikation.

– Den andra risken är att den tid Mats annars skulle ha lagt på sporten nu går till detta. Men jag frågor honom i stort sett varje vecka om han är lika lugn som han ser ut att vara. Och det säger han att han är.