Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Bildbyrån.

Blåvitts skadesmäll - bara en forward spelklar

IFK Göteborg har skadeproblem inför söndagens möte med Jönköping. Besked om omfattningen på Tobias Hyséns skada kommer tidigast i morgon kväll och Mikael Boman ser ut att missa matchen.

I dag återhämtade sig IFK Göteborg från sin tunga torsdagskväll, som inte bara innehöll en förlust i Europa League-kvalet mot Helsingfors JK, utan även två skador på nyckelspelarna Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén.

Lagkaptenen Bjärsmyr hade en krampkänning i baksidan av låret och utgick i paus som en säkerhetsåtgärd, medan Hysén vred till en höft som han tidigare har haft problem med.

När laget genomförde en lättare återhämtningsträning i eftermiddag var duon med och joggade ett par varv runt planen och rörde sig relativt ohämmat. Mattias Bjärsmyr tror inte att det är någon fara med låret. Innan träningen genomförde han lite tester och då kändes det bra.
– Jag hoppas att det inte är någon fara för söndag och de första testerna säger att det inte är det. Förhoppningsvis var det bara en varningsklocka, säger Bjärsmyr.

Sena besked inför söndag

Däremot hade klubben vid den tidpunkten inte fått någon tid för MR-undersökning, vilket innebär att besked kring de två nyckelspelarna kommer tätt inpå matchen mot Jönköpings Södra – nämligen tidigast i kväll.
– Det beskedet får vi sent på lördag eller på söndag då, beroende på när vi får tid för undersökning, säger tränaren Jörgen Lennartsson.

På anfallssidan börjar det se tunt ut. Mikael Boman har fortfarande problem med en blödning i baksida lår och tränade inte i går. Därför är han tveksam även till söndagens match.
– Han borde väl nästan ha tränat i dag annars, säger Lennartsson.

Bara en renodlad forward

Om Tobias Hysén nu skulle bli borta på grund av sin vridning i höften så står Lennartsson kvar med en forward: Gustav Engvall. Även om Sören Rieks och Patrik Karlsson Lagemyr är anfallsalternativ så känner Lennartsson ett behov av att ha fyra renodlade anfallare i truppen. En värvning är aktuell, särskilt efter försäljningen av Victor Sköld.

– Det hänger på skadebilden. Skulle Boman och "Tobbe" vara skadade ett tag har vi inte tillräckligt med alternativ. Vi hoppas att Boman blir frisk snart och att "Tobbes" skada inte var allt för allvarligt. Då ser det lite ljusare ut, säger Lennartsson.

Men beslut om ett eventuellt nyförvärv kommer inte hetsas fram.
– Vi kommer nog att ha lite is i magen innan vi agerar. Hellre att det tar lite längre tid och blir rätt än att det går fort och blir fel, säger Blåvitt-tränaren.