Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitts skadebesked: Han kan spela mot HIF

Mikael Boman och Gustav Engvall missar mötet med Helsingborg på Gamla Ullevi. Sören Rieks är däremot tillgänglig efter sin knäskada. - Det var bara en smäll, jag kan spela med det, säger dansken till GP.

IFK Göteborg dras med skador på flera av sina offensiva spelare. Patrik Karlsson-Lagemyr är sedan tidigare borta med fotskada och Gustav Engvall har sedan matchen mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen hämmats av ett ömmande knä. Engvall har länge fått se sin comeback skjutas upp och på Blåvitts sista träning inför mötet med Helsingborg berättade anfallaren att han tror det kommer dröja ytterligare innan han är aktuell för spel. 

- Vi ska ta beslut senare i dag, men jag tror fortfarande att det är lite som saknas, säger han.

- Det känns okej, men det är precis i stadiet innan det är helt bra. Det är jobbigt att det är så nära, men det går åt rätt håll. 

I torsdagens Europa League-möte med Karabach förlängdes skadelistan ytterligare då både Mikael Boman och Sören Rieks tvingades kliva av med skadat knä. För Bomans del väntas det dröja innan han kan träna igen. 

- Det är ingen höjdare, jag ska på röntgen i eftermiddag, då får vi mer svar då. Det gör fortfarande jätteont. Jag fick knäskålen ur led, säger Boman.  

Han vill inte spekulera i hur länge han kan bli borta. 

- Vi får se hur lång tid det tar, vi avvaktar röntgen och ser hur allvarligt det är. 

Men på lördagen kunde Blåvitt åtminstone glädjas åt ett positivt skadebesked. Sören Rieks, som först väntades bli borta ett antal veckor, var igång och tränade. Dansken inledde träningspasset med att köra vid sidan om - men säger sig vara redo för spel. 

- Det gör ont, men det var bara en smäll så det är lugnt, jag kan spela med det.

Skulle du vara redo att spela från start i morgon? 

- Ja, det skulle jag. 

Och Jörgen Lennartsson har med mittfältaren i truppen. 

- Han är med, säger IFK-tränaren.