1/5

Blåvitts rockad – Nordström flyttas upp

IFK Göteborgs vänsterback Billy Nordström har varit utanför startelvan de två senaste matcherna. Mot Elfsborg kan han vara tillbaka, fast på en betydligt mer ovan position. – Jag är en gammal mittfältare i grunden så det är inte allt för ovant, säger Nordström.

Billy Nordström var utlånad från IFK Göteborg till superettan-klubben Varberg under vårsäsongen. Men under sommaren kallade Blåvitt hem den 21-årige vänsterbacken. Nordström startade i segermatchen mot IFK Norrköping men har sedan dess fått ta plats på bänken då nyförvärvet Sam Adekugbe startat de två senaste matcherna. 

Nu kan dock Nordström göra comeback i startelvan när IFK Göteborg gästar Elfsborg. Dock inte på vänsterbacken. När IFK Göteborg tränade under söndagsförmiddagen tog Billy Nordström plats på högermittfältet när den tänkta startelvan spelade mot avbytarna.

– Jag vill spela liksom. Jag är en gammal mittfältare i grunden så det är inte allt för ovant. Jag har kanske inte spelat på högern så ofta men grunderna är väl de samma. Kanske får komma in i banan och pilla lite på bollen. Så om det blir det så ska det bli kul, säger Nordström

Blir det inte en stor omställning?

– Jo med tanke på att jag spelat vänsterback så pass länge och lite vänstermittfältare. Det får vi egentligen se imorgon, det är svårt att säga idag. Idag är det liksom träningssituation och får jag spela på högern imorgon blir det helt annat med matchsituation och press och motståndare i ryggen. Men blir det så, så ska det bli kul.

Sebastian Eriksson missar matchen

Anledningen till att en plats har öppnat sig på mittfältet är att lagkapten Sebastian Eriksson är avstängd. Mix Diskerud väntas flytta in från högermittfältet och bilda centralt mittfält med Vajebah Sakor. Därför ser nu IFK Göteborgs tränare Alf Westerberg ut att satsa på Nordström till höger.

– Billy är faktiskt väldigt allround-skicklig. Det är en skicklig spelare över huvud taget. Han kan definitivt lösa fler uppgifter. Vi har använt honom och prioriterat hans vänsterbacks-spel naturligtvis. Men han har sedan tidigare mycket tid som mittfältare också. Det är definitivt en möjlighet, säger Alf Westerberg.