Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåvitts nyförvärv: Ska göra supportrarna stolta

IFK Göteborg har gjort klart med Scott Jamieson. Och den australiensiske vänsterbacken ser fram emot att få ansluta till sitt nya lag. - Jag är så förväntansfull, jag längtar efter att lära känna klubben, säger han till GP.

Det har ryktats länge och i dag blev det officiellt. IFK Göteborg värvar den australiensiske vänsterbacken Scott Jamieson från Western Sydney Wanderers. Försvararen, som ersätter flyktande Haitam Aleesami som har lämnat för italienska Palermo, anländer till Landvetter på lördag och i början av nästa vecka väntas han vara redo att göra sin första träning med sin nya klubb. Och det är en förväntansfull Jamieson som via Singapore och Frankfurt flyger från Sydney till Göteborg. 

 - Jag är så laddad och uppspelt över att få komma till IFK, träffa lagkamraterna och lära känna alla, säger han till GP. 

Blåvitt har varit tydliga med att ingen ny vänsterback skulle köpas in förrän Aleesami-affären med Palermo var i hamn. Men då det svenska övergångsfönstret stänger vid midnatt i kväll blev det till slut intensiva förhandlingar.

 - Det har varit väldigt hektiskt de senaste 24 timmarna, men det känns skönt att allting är klart nu, säger Jamieson. 

När fick du först höra att det fanns ett intresse från IFK?

- För en eller två månader sedan nämnde min agent att de var intresserade, men det är nu under senaste tiden som det verkligen har blivit konkret. 

Han säger att det funnits fler klubbar som har hört sig för, men att Göteborg var det som kändes klart bäst. 

- Jag är privilegierad och känner mig hedrad över att få komma till IFK. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av föreningen. Jag är tacksam över att få den här chansen.  

Vad vet du om IFK Göteborg? 

- Att det är en av de största klubbarna i Sverige och Skandinavien. En fin klubb med väldigt anrik historia som inte bara gjort det bra i Sverige utan även i Europa.

Hade du koll på klubben innan de hörde av sig? 

- Ja, faktiskt. Även om den svenska fotbollsligan inte är så känd i Australien så hade jag koll på dem, jag har spelat en del Football Manager (pc-spel) och sådär. 

2006-2008 spelade Scott Jamieson i brittiska Bolton Wanderers. Men efter tre år i England valde han att flytta till Australien, där han sedan dess har hunnit representera fyra olika klubbar. Men nu ser han fram emot att återvända till Europa. 

- Det är en stor omställning som väntar och det krävdes något riktigt bra för att jag skulle vilja flytta. Men jag har längtat efter ett nytt äventyr. Jag ser fram emot att lära mig den svenska kulturen, språket...ja till och med den kalla vintern i Sverige, som jag har hört om, ser jag fram emot. 

Vintern också, verkligen?

- Ja, haha. Även om jag är ifrån Australien så gillar jag kylan. Vi är bortskämda med fint väder nästan hela tiden, det ska bli kul att få känna på riktig vinter. 

Har Mats Gren hunnit lära dig något svensk ord då, så du kan imponera på lagkamraterna när du anländer? 

 - Njae. Jag vet bara hur man hälsar, att man säger "hej". Men jag vet inte exakt hur det uttalas, haha. 

Om du fick beskriva dig själv, hur är du som spelare, vad kan fansen förvänta sig? 

- Hm, det vill jag visa när jag kommer. Men jag är en spelare som är tekniskt skicklig och som alltid ger 110 procent. Oavsett vad så hoppas jag att jag ska kunna bidra till laget och göra Göteborgs supportrar stolta. 

Även sportchef Mats Gren är nöjd över att värvningen av Jamieson är landad.

- Vi har haft koll på honom ett tag tillbaka och han har också varit här och hälsat på. Han är en jättebra karaktär. Som fotbollsspelare har han bra speed, han är väldigt bolltrygg och defensivt väldigt stabil. Han är också bra offensivt på fasta situationer med bra inlägg. Så det känns bra, säger sportchefen i appen Blåvitt inifrån.

27-åringens kontrakt gäller till och med 2018. Han är spelklar till IFK Göteborgs playoff-match i Europa League mot Qarabach nästa torsdag.