Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvitts nyförvärv med i truppen: "Jag är redo"

Han har gjort två lättare träningar med IFK Göteborg. Men redan mot Falkenberg kan det bli debut för Elias Omarsson. Och den isländske talangen hoppas på att få chansen. – Jag är redo, säger Elias Omarsson.

I början av veckan blev det klart att Elias Omarsson lånas in från Vålerengen till IFK Göteborg. Sedan ankomsten har islänningen hunnit med att genomföra två lättare träningspass tillsammans med sina nya lagkamrater. Trots få träningar och kort tid i klubben kan anfallaren, som även kan spela yttermittfältare, göra sin debut i Blåvitt redan ikväll.

Jörgen Lennartsson meddelade i går att Omarsson finns med i den matchtrupp som ska ta sig an tabelljumbon Falkenberg på Gamla Ullevi. Och Lennartsson gillar vad han, så här långt, har fått se av nyförvärvet.

– Nu har han bara varit här kort tid, men han har visat upp kvickt och fint steg. Löpvillig. Han är framförallt bra i djupledsspelet. Även om han kan användas som ytter är han tänkt som forward. 

Med Gustav Engvall och Patrik Karlsson Lagemyr utanför truppen och med Mikael Boman och Tobias Hysén som Blåvitt vill matcha försiktigt, efter anfallarnas skador, är det knappast omöjligt att Omarsson kan få några minuter mot Falkenberg. Och 21-åringen själv säger att han är sugen på att få debuten avklarad. 

– Jag är redo att spela, nu har jag bara varit här några träningar men det hade varit kul att få några minuter. Jag tränade hårt i Vålerengen så jag är i fin form.