Blåvitts nyförvärv: "Har tagit sjukt stora kliv"

Sebastian Ohlsson lämnar Öis och går tillbaka till IFK Göteborg. På måndagskvällen presenterades han för sin nygamla publik. – Jag kan klubben utan och innan, så det var ett ganska naturligt val att komma tillbaka, säger han.

ANNONS
|

Till publikens jubel presenterades han innan avspark i matchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Sedan mötte han pressen på Gamla Ullevi och såg mycket nöjd ut att återigen bära en blåvit tröja.

– Det är ganska lång tid som det har varit många klubbar. Men för någon vecka sedan blev det helt klart. Det är klart att jag har tänkt på det under säsongen, men tycker ändå att jag lyckats koppla bort det hyfsat. Men det är skönt att det är klart nu så jag kan fokusera på IFK helt.

Han lämnade IFK för Öis 2013 och har sedan dess imponerat i sin roll som kreativ vänstermittfältare i Öis och Superettan. Så håller han för allsvenskan nu?

ANNONS

– Det tror jag verkligen. Jag har haft fyra fantastiska år i Öis där jag utvecklats mycket. Jag har spelat i både division 1 och i Superettan och det har gått bra i båda, så det känns som att jag är redo. Annars hade jag aldrig tagit steget, säger Ohlsson.

Förutom ett sportsligt lyft lär Ohlsson också få en rejäl löneförhöjning. Han vill dock inte avslöja om Blåvitt bjöd högst – även Elfsborg var ju intresserat av hans tjänster.

– Men det ekonomiska är inte det avgörande för mig, även om det alltid är kul att tjäna pengar. Men det ska finnas bra möjligheter att utvecklas och man vill ta steget ut i Europa. Jag har besökt ett antal klubbar, pratat med några sportchefer och känt på omgivningen. Det var intresse redan i slutet av förra säsongen. Men då förlängdes mitt kontrakt och de ville väl se mig i Superettan också, säger han.

Ohlsson är målfarlig och planerar att bli en lirande spelare även i Blåvitt.

– Jag tror att jag kan bidra med teknik och spelförståelse, att rulla fotboll. Våga hålla i bollen och gärna göra något litet extra. Sedan har jag utvecklat försvarsspelet också, det var väl det som jag var sämst på när jag lämnade Blåvitt.

ANNONS

Hade du kunnat föreställa dig att du skulle hamna i IFK igen?

– Nej, just då tänkte man väl inte att det var så nära. Men då var jag inte redo för allsvenskan, om jag ska vara helt ärlig. Jag kände direkt att jag behövde några säsonger. Nu har jag tagit sjukt stora kliv och utvecklats enormt, så jag tror att det har varit viktigt för mig att få de här åren.

ANNONS