Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Blåvitts nyförvärv: "En av Sveriges största klubbar"

Brommapojkarnas Carl Starfelt är nu helt klar för IFK Göteborg. Mittbacken ansluter till blåvitt inför nästa säsong och har skrivit på ett treårs-kontrakt med klubben. – Det känns jättebra att ha det klart, säger IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren.

GP har tidigare avslöjat att Brommapojkarnas mittback Carl Starfelt är klar för IFK Göteborg. Nu bekräftar klubben uppgifterna. Mittbacken som varit en stabil kugge för det Brommapojkarna som överlägset leder superettan har skrivit på ett treårs-kontrakt med klubben. Starfelt kommer att ansluta till IFK Göteborg inför nästa säsong.

– Det känns jättebra att ha det klart, säger IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren.

Carl Starfelt har tillhört Brommapojkarna hela sin karriär. Inför säsongen 2014 flyttades 22-åringen upp i A-laget och har sedan dess tagit stora kliv i sin utveckling.

– Det är en riktigt duktig snabb försvarsspelare. Han har utvecklats enormt de sista två åren. Både defensivt och offensivt. Han har lärt sig att bli mer spelförande genom att ta med boll och skapa övertag på mittfältet, säger Gren.

Hur känns det att ni gjort klart med honom redan nu?

– Det känns jättebra. Det är en ung spelare, bara 22 år. Så det känns bra att kuna knyta till sig honom redan nu för ett treårs-kontrakt.

Hur länge har ni följt honom?

– Vi har tittat på honom ett bra tag. Det har varit väldigt mycket nu det sista. Han var nere en vända förra veckan men då var inget klart. Vi visade upp faciliteterna och passade då också på att göra en läkarundersökning. Egentligen var det igår som de sista sakerna gjordes klart.

Gren träffade Mellberg igår

Igår spelade Brommapojkarna match mot Örgryte. Efter matchen träffades Mats Gren och Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg. Enligt uppgifter till GP så ska IFK Göteborg vara intresserade av att värva Mellberg som tränare till nästa säsong. Mellberg sitter på ett utgående kontrakt och har gjort stor succé med Brommapojkarna som leder superettan. Enligt Mats Gren så ska dock mötet inte handlat om Mellberg, utan bara om Starfelt.

– Det var några saker till som skulle på plats i avtalet. Vi får bara skriva avtal med Carl från den 1 januari men vi skulle egentligen vilja ha honom här redan den 1 december. Så det var det som diskuterades.

"Just nu vill jag bara fokusera på BP"

22-årige Starfelt har tidigare rutin från allsvenskan. När Brommapojkarna spelade i högsta ligan 2014 spelade Starfelt 20 matcher. Dessutom står han bland annat noterad för två U19-landskamper för Sverige. När GP når Starfelt om övergången är mittbacken fåordig om övergången.

– Jag har egentligen sagt allt jag vill säga till IFK Göteborgs hemsida och BP:s hemsida. Vi har ganska tätt matchande framöver så just nu vill jag bara fokusera på BP, säger Starfelt.

Till IFK Göteborgs hemsida säger Starfelt att en övergång till Blåvitt kändes helt rätt.

– När Blåvitt hörde av sig kände jag direkt att det var väldigt intressant. Det är en av Sveriges största klubbar med en fantastisk historik och supporterkultur bakom sig. Efter att ha besökt klubben och haft flera samtal om hur se ser på allt ifrån framtiden, min roll som spelare och till vad klubben vill åstadkomma, kändes det helt rätt.