Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitts nyblivna pappor: "Det viktigaste i hela världen"

När Blåvitt sänkte HJK satt han på BB och väntade tillökning. Nu vill nyblivne pappan Tobias Hysén skapa modern IFK-historia.  – Vi kan bara konstatera att det här är en väldigt viktig match, säger han.

För att ta sig till det sista trappsteget innan gruppspelets paradis besegrade IFK Göteborg HJK Helsingfors med totalt 3-2. Den gången fanns inte veterananfallaren Hysén med. Han flög aldrig med till Finland då frun Maria väntade parets tredje barn. 

– Det är klart att det var jobbigt att sitta bredvid, men det gick ju bra. Det är inget jag grämer mig över, säger han. 

Sonen Lexton föddes

Några dagar efter 2-0-segern mot HJK föddes sonen Lexton. Med en växande familj på hemmaplan har det blivit lättare att koppla bort sporten när bollen inte studsar som man önskar. 

– Man är illa tvungen när man har barn. Du kan inte komma hem som ett åskmoln när du har förlorat utan man får bearbeta det på vägen hem, säger han.

Fungerar det nya barnet som en boost i fotbollen?

– Det är mer på det personliga och privata planet som det blir en boost. Ska jag vara helt ärlig så tänker man inte på något annat än fotbollen när man är här och tränar och spelar. Om något går tungt här på jobbet så får man släppa det när man åker härifrån.

Samtidigt medger han att det ena - livet med familjen - självklart har viss inverkan på det andra - livet med IFK Göteborg. 

– Det är klart att är det bra vid sidan av är det lättare att prestera här. Går det bra i fotbollen så är man gladare som människa, så på så sätt så går det hand i hand. Man kan konstatera att man är glad och då trivs man ofta bättre överallt. 

Pettersson har fått förtroende

Huruvida Tobias Hysén kommer hem som ett åskmoln eller en strålande sol efter dagens match återstår att se. En som för tillfället är mer åt det soliga hållet är iallafall Tom Pettersson. 

De senaste två matcherna, mot Djurgården och Falkenberg, har han, efter nästan ingen speltid under våren, fått Jörgen Lennartssons förtroende att spela från start. 

– Just nu känns det bra. Jag har i och för sig bara spelat de två senaste, men det är såklart 100 gånger så roligt att spela från start än att sitta på bänken. 

Även Tom Pettersson är nybliven pappa - något som har hjälpt honom under den fotbollsmässigt kämpiga vårsäsongen. 

Blir det här den största matchen för dig? Man kanske inte tänker så?

– Nej, det gör jag faktiskt inte. Det blir en stor match. 

Det är ”bara” fotboll?

– Ja, det är faktiskt så. Särskilt nu när man har fått en liten kille (Lennox) också. Det är typ det viktigaste i hela världen, familjen. Det är ändå ett perspektiv på det när man har fått barn.

Blir du en bättre fotbollsspelare av det också, rentav?

– Ja, det tror jag. Man gräver inte ner sig hemma, det försvinner. 

Högerbacksreserven Adam Johansson utgör den tredje nyblivna fadern i truppen och finns med på bänken mot Karabach.