Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/17

Blåvitts kris fortsätter - överkörda av Hammarby

Efter 0–3 mot Hammarby yttrade de tillresta supportrarna ännu en gång sin ilska.
– De är såklart missnöjda – och vi är lika missnöjda som de är, säger Emil Salomonsson.

1–4, 0–2, 0–3. Det är Blåvitts resultat i de tre senaste allsvenska matcherna, och IFK Göteborg står inför en brutalt jobbig höst.

De första tio minuterna började annars bra. Högt försvarsspel, bra press, och spelarna såg ut att ha självförtroende.

Men Bajen tog över mer och mer – och började rada upp chanser.

Typiskt nog kom 1–0-målet i 26:e minuten på något som egentligen inte ens var en målchans. En hög boll efter hörna in mot boxen – och Carl Starfelt och Tom Amos hade uppenbara kommunikationsproblem.

Bollen studsade långsamt förbi och mellan dem båda och in mål.

LÄS MER: Mats Gren har fullt förtroende för Poya Asbaghi

IFK hade ytterligare en bra period i matchen, sista sju-åtta av första. Men sista tredjedelen funkade återigen inte.

I andra visade Hammarby att det är skillnad på att jaga Europaplats – och att försöka undvika kvalplats. Pressen, och övertaget, resulterade också.

LÄS MER: Segerlösa sviten fortsätter - nu väntar måstematch för Blåvitt

Marcus Degerlund tvingades dra ner Nikola Djurdjic med drygt kvarten kvar. Jiloan Hamad var säker från straffpunkten. Fem minuter senare slog samme Degerlund en felpassning framför eget straffområdet, som blev till en frispark från bra läge för Hammarby. Inhoppande veteranen Kennedy Bakircioglü var skoningslös och kraftskruvade in bollen i krysset.

Krissamtal med fansen

LÄS MER: Så bra var Blåvitt spelarna mot Hammarby

Där var matchen klar och efterspelet blev … därefter. En Blåvitt-supporter forcerade både staket och vakter och var ilsken som en knähund.

Emil Salomonsson, Tobias Hysén och David Boo Wiklander försökte lugna ner både den tokige och hans nästan lika arga själsfränder. Den rutinerade trion stod kvar länge, länge och pratade med delar av IFK-sektionen efteråt.

LÄS MER: Tiden talar för Häcken – inte Blåvitt

– Detta var en ny tung förlust för oss. 0–3 är siffror som vi inte gillar. Det är tungt och det känns kanske som om vi inte har något att komma med – men sett till de två föregående matcherna så var det här ett steg framåt, säger Poya Asbaghi, IFK Göteborgs tränare, och fortsätter apropå de vansinniga fansen:

– Vi har haft en del snack med dem tidigare också efter tunga förluster – och jag gick dit för att höra vad de sa. Jag förstår deras frustration, absolut. Vi är fullt medvetna om vår situation nu och Trelleborg nästa gång är en match som vi bara måste vinna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.