Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitts glädjebesked – Salomonsson tillbaka i truppen

På onsdag smäller det - IFK:s hemmapremiär och derby direkt mot Häcken. Emil Salomonsson missade premiären mot Falkenberg men är nu tillbaka.– Jag känner mig helt okej, säger han.

Det har inte blivit den bästa starten på säsongen för Emil Salomonsson. I den "riktiga" debuten med landslaget tvingades han till ett sent byte efter en skada mot Tjeckien och dessutom drog han på sig den sjukdom som härjade i landslaget med feber.

Trots den missade allsvenska premiären mot Falkenberg, ser han landslagssejouren som lärorik. Och nu hoppas han på spel i IFK:s hemmapremiär mot Häcken i morgon.

– Jag känner mig helt okej. Jag har inte haft feber på några dagar. Jag är lite snuvig, men det är absolut ingen fara. Sedan får vi se, det är upp till Jörgen att bestämma.

– Är jag med i truppen så ska jag kunna starta, säger han.

Om det blir spel - så väntar en rejäl defensiv utmaning för Salomonsson. På andra sidan väntar Paulinho, av flera experter förhandstippad som årets skyttekung. En utmaning som Salomonsson gärna tar sig an.

– Paulinho är en duktig spelare som gjort många poäng och mål sedan han kom tillbaka till allsvenskan. Jag brukar alltid få info om hur spelarna som jag ska möta fungerar, men det är klart när det är en sådan skicklig spelare så försöker jag gå igenom lite extra. Förhoppningsvis har vi bra motmedicin.

Vad är nyckeln för att stoppa honom?

– Det är som alla lag som har skickliga spelare, det är viktigt att inte ge dem för stort utrymme för då smäller det till. Häcken har väldigt bra offensiva spelare, säger han och fortsätter:

– Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi ska förhoppningsvis många nycklar för lösa det.