Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Blåvitts glädjebesked – Kharaishvili tillbaka

Han har missat inledningen på allsvenskan på grund av skada. Men mot Sirius är Giorgi Kharaishvili åter med i Göteborgs matchtrupp.
– Han är ett välkommet tillskott, säger tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborgs säsongsinledningen har präglats av de skador som följt på ett pressat spelschema. Kristopher Da Graca och André Calisir frånfälle skapade hål i backlinjen. Robin Söders operation gör anfallsplatsen till ett frågetecken.

Dessutom har klubben fått klara sig utan en av fjolårssäsongens bästa spelare, Giorgi Kharaishvili. Vänsteryttern tillhörde seriens främsta på sin position och var viktig för IFK Göteborgs spel. Under säsongsinledningen har han varit indisponibel till följd av en överbelastning. Sina nya strategi trogen vill klubben inte berätta var den sitter.

IFK Göteborgs trupp mot Sirius:

Tom Amos, Giannis Anestis, Jesper Tolinsson, Alexander Jallow, Victor Wernersson, Nzuzi Toko, Emil Holm, Isak Dahlqvist, Adil Titi, Hosam Aiesh, Alhassan Yusuf, August Erlingmark, Amin Affane, Noah Alexandersson, Mattias Bjärsmyr, André Calisir, Alexander Farnerud, Giorgi Kharaishvili, Patrik Karlsson Lagemyr, Tobias Sana, Sargon Abraham.

På matchdagen kommer truppen bantas till 18 spelare.

Till såväl cupmatchen mot Hammarby som mötet med Mjällby fanns georgiern med i bruttotruppen till matchen, men återfanns sedan inte i den faktiska 18 man stora matchtruppen. Det kommer han göra i söndagens match mot Sirius.

– Han erbjuder ännu mer konkurrens och spets min sin förmåga att komma till skott och avslut. Det är välkommet att han är tillbaka. Vi får se hur många minuter han har i sig, men det är klart att det är välkommet, säger Poya Asbaghi.

LÄS MER: Robin Söder tvingas till operation – tillbaka i höst

”Har saknat Giorgi”

I 23-åringens ställe har Sargon Abraham fått stort förtroende på offensivt mittfält, vilket han gengäldat med bland annat ett sent kvitteringsmål mot Mjällby.

– Vi har saknat Giorgi, men jag tycker ändå vi har löst det på ett bra sätt, säger Poya Asbaghi.

Saknas mot Sirius gör förutom Robin Söder även Kristopher Da Graca, Jakob Johansson och Rasmus Wikström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.