Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Blåvitts försvar efter skandalen: "Det här kommer vi trycka på"

Den inkastade bangern ledde till att matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbröts. Ett beslut som Blåvitts ordförande, Frank Andersson inte kan förstå. – Varför kunde inte fjärdedomaren ta linjemannens plats? Det är något vi kommer att trycka på i vår framställan, säger han till GP.

Frank Andersson och IFK Göteborg håller under måndagen och tisdagen på med att skicka in sina synpunkter till disciplinnämnden. Nämnden har ett möte under onsdagen då ett beslut kring bestraffning från mötet mellan IFK Göteborg och Malmö ska komma. Men flera frågor väcker viss irritation hos Blåvitts ordförande.
– Vi har ett par punkter som vi kommer att trycka på. Det vi kommer trycka på hårdast är varför inte fjärdedomaren tog linjemannens plats? Det är väldigt underligt tycker jag. Vi har kollat regelverket och det är ju fjärdedomarens uppgift, förutom att hålla koll på bänkarna. Han ska ju kunna hoppa in om det krävs, säger Andersson till GP.

Förstår du varför matchen avbröts?
– Det var ju lugnt just då. Det smällde en banger, annars var det lugnt. Sen förstår jag att linjemannen blev chockad och rädd. Men för mig är det konstigt att inte fjärdedomaren kunde hoppa in.
– Matchdelegaten gjorde ju allt för att vi skulle fortsätta, han tryckte på för det. Men domarteamet tog beslutet om att det inte gick att fortsätta.

Inför och under matchen kastades det bangers från båda klackarna – något som Blåvitt kommer att trycka på.
– Ja, vi kommer att ta upp det. Vi kommer göra en utförlig skrivelse. Men jag tycker det är lite konstigt att vi har ett regelverk för bangers, för bengaler. Men det görs inget mot det. Vi står mest och tittar på. Vi har bollkallar som inte ville stå nära MFF-klacken utan stod i hörnet istället. Det brändes både bengaler och kastades bangers av båda klackarna innan matchen avbröts. Då var det ingen som sa något. Det kan jag tycka är konstigt.

Vad tror du om eventuellt straff?
– Jag vet inte faktiskt … det är så mycket grejer. Sen skulle ju den killen som kastade varit avstängd innan, polisen skulle skickat in sina papper i tid. Men vi kommer göra en så bra skrivelse som vi kan, sen får vi se vad som händer.