Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitts dom om motståndarna

Den sista juni går Blåvitt in i Europa League-kvalet. Efter en blixtvisit på de brittiska öarna har assisterande tränare Alf Westerberg domen klar om motståndarna Llandudno. – Vad jag fick se var ett lag som vill spela en passningsorienterad fotboll. De präglas dessutom av sedvanlig brittisk energi och entusiasm, säger Westerberg till Blåvitts sajt.

Det blev brittiskt motstånd i den första kvalrundan till Europa League för IFK Göteborg. Redan tio dagar efter lottningen inleder man kvalspelet mot Llandudno från Wales.

Med bråda dagar att studera motståndarna satte sig assisterande tränaren Alf Westerberg på planet till Storbritannien samma dag som motståndet blev klart.

Under tisdagen såg han Llandudno möta Connah Quay Nomads i en träningsmatch och har nu domen klar över de kommande motståndarna.

– De saknade en del spelare och bytte många i paus. Vad jag fick se var ett lag som vill spela en passningsorienterad fotboll. De präglas dessutom av sedvanlig brittisk energi och entusiasm, säger Alf Westerberg till Blåvitts sajt.

Utöver visiten hos Llandudno hann Westerberg även med att ta en titt arenan i Bangor där Blåvitt ska spela, eftersom Llandudnos hemmaarena inte klarar Uefas krav.

– Jag kikade på stadion där vi ska spela. En naturgräsmatta som inte var 100 procentig. Den är nylagd och förhoppningsvis bättre om ett par veckor, säger den assisterande tränaren.