Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvitts derbykupp: Tränar på Häckens arena

Inför derbyt mot Häcken passar IFK Göteborg på att bjuda på en liten kupp. Klubben har bokat in träningspass på Bravida Arena – Häckens hemmaborg. – Det var helt givet för oss att göra, säger Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborg brukar träna på olika konstgräsplaner inför de allsvenska mötena med konstgräslagen. Inför derbyt mot Häcken var Kamratgården återigen utbytt men den här gången mot Bravida Arena.

Under torsdagen tränade Blåvitt på Bravida Arena – det första av tre träningspass inför måndagsderbyt. En självklarhet enligt IFK-tränaren, Jörgen Lennartsson.
– Det är ju en kommunal idrottsanläggning så det är bara att boka in sig och träna. Det var helt givet för oss att göra, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter.
– I Europa får man ju träna en gång på motståndarnas arena. Nu får vi tre pass och det är ju bra.

En som däremot inte verkade bry sig särskilt mycket om chansen att få träna på matcharenan var Tobias Hysén.
– Det blir som vilken konstgrästräning som helst. Det viktiga är att känna på underlaget igen, vart vi tränar har inte så stor betydelse. De flesta konstgräsplaner är rätt lila. Det är marginella skillnader. På Tele 2 går det väldigt fort även om mattan är torr medan det här är lite mer strävt, säger anfallaren.