Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: CARL SANDIN

Blåvitts besked: Stormatchen slutsåld

Biljettåtgången har varit stor – nu kommunicerar IFK Göteborg att de blåvita sektionerna i kvällens toppmatch mot Malmö FF är slutsålda.
– Helt fantastiskt, säger Erica Berghagen marknads- och kommunikationschef i IFK Göteborg.

IFK Göteborg har stått för en imponerande säsongstart. Malmö FF likaså.

Biljettåtgången inför matchen har varit stor sedan en tid tillbaka – och nu, på matchdag, meddelar IFK Göteborg att de sista biljetterna på de blåvita sektionerna till klassikermötet har gått åt.

"Kvällens match mot Malmö FF är slutsåld", skriver klubben på Twitter.

– Att få lapp på luckan är helt fantastiskt. Det är alla klubbars dröm. Det är jätteroligt att det blir såhär. Det kommer att bli ett härligt tryck inne på arenan, det stödet vi får när det blir såhär är helt otroligt. Så vi är superglada, säger Erica Berghagen marknads- och kommunikationschef i IFK Göteborg.

MFF:s sektion inte helt slut än

Alla blåvita biljetter är alltså slut – till Malmö FF:s klacksektion finns det dock fortfarande runt 400–500 biljetter kvar. Hur många bortalaget lyckas sälja under dagen avgör huruvida det blir helt utsålt eller inte.

– Det finns en del biljetter kvar där, så där kan det fortfarande säljas på under dagen, säger Berghagen.

Vad betyder det för klubben att ni säljer ut alla hemmasektioner?

– Mycket. Vi brukar sälja extremt bra på matchdag. Mot AIK sålde vi 3 000 biljetter och det är klart att när det blir såhär blir det ett tryck som gör att folk kanske vill köpa lite tidigare och inte vågar vänta. Förhoppningsvis kan vi bevara det här trycket till kommande matcher också. Ekonomiskt är biljettintäkter en jätteviktig inkomstkälla för oss, så det här är fantastiskt på så många plan.

17 700 åskådare är kvällens maxkapacitet.

Om det blir över 17 000 åskådare på matchen är det första gången sedan 2015 den gränsen passeras vid en blåvit hemmamatch på Gamla Ullevi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.