Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvitts besked om Lennartsson

Ut ur Europa och missad guldstrid. Trots det vill IFK Göteborg förlänga kontraktet med Jörgen Lennartsson. – Vi vill absolut förlänga och det är troligt att det kommer att ske, säger ordförande Frank Andersson till Fotbolldirekt.

Mikael Stahre ledde IFK Göteborg till en andraplats under 2014 men fick ändå sparken av IFK Göteborg. Mats Gren plockade istället in Jörgen Lennartsson som ledde laget till en ny andraplats under sitt första år.
Under sitt andra år – årets säsong har det blivit respass i Europa på målsnöret och en missad guldstrid där Blåvitt snabbt tappade till Malmö, Norrköping och AIK. Trots det är klubben väldigt intresserade av att knyta upp Jörgen Lennartsson ytterligare. IFK-tränaren har ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong men lär bli kvar längre än så.
– Vi har börjat diskutera. Jag, eller vi, vill absolut förlänga med Jörgen. Nu ska han ju egentligen själv svara på hur han känner men vi ha honom kvar och jag har fått en bra känsla i de samtal vi har haft med Jörgen om det här, säger Frank Andersson till FotbollDirekt.se.
– Det är troligt att vi kommer att komma överens om en förlängning. Det är i alla fall min känsla.

Enligt Frank Andersson är det inte Lennartssons fel att klubben missat guldstriden. Utan att det istället är klubbens fel.
– Det är där vi ligger just nu. Det är som om vi tittar på Europaspelet så är vi i dag inte tillräckligt bra. Vi klarade av ett ganska bra lag som Helsingfors men högre har vi i dag inte riktigt kapacitet för och det är inte Jörgens fel, utan handlar om att vi måste på sikt behöver en bredare trupp för att ta nästa steg mot Europa.