Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: KENTA JÖNSSON
Bild: KENTA JÖNSSON

Blåvitts besked kring lagkaptenen

David Boo Wiklander, 34, har inte erbjudits någon förlängning med IFK Göteborg.
Att han lämnar klubben är dock inte helt klart – än. Parterna ska ha ett nytt möte den 13 december.
– Jag kommer aldrig stänga dörren för Blåvitt, säger han.

David Boo Wiklander återvände till IFK Göteborg inför säsongen 2017. Och när Sebastian Eriksson lämnade för spel i grekiska Panetolikos var det han som fick ta över lagkaptensbindeln.

Nu kan dock mittbackens tid i IFK Göteborg vara över.

Kontraktet löper ut – och än har Boo Wiklander inte erbjudits någon förlängning, vilket GT var först med att rapportera.

– Det stämmer att jag inte har fått något förslag, säger Boo Wiklander när GP når honom.

Är du besviken?

– Ja, absolut. Jag har velat spela kvar och jag har hoppats kunna vara med och bidra fortsättningsvis. Det är den klubben jag spelade min första seniormatch för. Det är mycket känslor, absolut. Tråkigt.

Med det sagt räknar David Boo Wiklander inte med att spela för IFK Göteborg 2019. Det sista ordet är dock inte sagt än. Saker kan komma att ändras.

För GP bekräftar Jonas Olsson, tillförordnad sportchef, att de inte har erbjudit Boo Wiklander något nytt kontrakt – men ...

– Vi ska ha ett nytt möte den 13 december.

"I den bästa av världar har jag fått något att ta ställning till"

Det är dagen efter det styrelsemöte där klubbens stora strategiarbetet ska presenteras och diskuteras.

Efter det kommer David Boo Wiklander få ett definitivt besked kring framtiden. Stanna eller lämna.

Han själv stänger inga dörrar för att skriva under ett nytt kontrakt med IFK om den möjligheten uppstår.

– Jag kommer aldrig stänga dörren för Blåvitt. Jag har varit supertransparent med vad jag vill. Jag har sett det som bara början på en resa som jag har valt att gå. Blåvitt är inte ett topplag längre, men jag har varit med i bottenlag som har blivit topplag. Det är en resa som är otroligt inspirerande, säger han.

Så, du skulle inte säga nej om du skulle erbjudas en förlängning framöver?

– Sist jag pratade med Jonas (Olsson) berättade han att de ska ha styrelsemöte den 12:e. I det samtalet sa han också att de inte kan erbjuda ett kontrakt i dagsläget. Så är det. Jag har varit i den här situationen tidigare med Norrköping så jag vet lite vad möjligheterna är. I den bästa av världar har jag fått något att ta ställning till om en, två veckor. Då är vi en helt annan situation.

– Men om du frågar mig i dag om jag kommer spela för Blåvitt efter nyår så är svaret nej eftersom jag inte är kontrakterad.

Hur har diskussionerna med IFK varit?

– Diskussionerna har varit positiva och jag har hört att de har velat förlänga. Anledningarna till att de inte har erbjudit något kontrakt får du ta med Jonas (Olsson). Jag vet inte det. Jag kan bara förhålla mig till att jag inte har fått något förslag att ta ställning till.

Vad händer med din karriär om det inte blir någon fortsättning i IFK Göteborg?

– Jag vet inte. Den första känslan är att om jag inte kommer fortsätta om jag inte spelar på allsvensk nivå. Då blir jag pensionär i den här branschen! Men jag har inte smällt det här riktigt än, det är mycket känslor. Sedan blir det ett planerings- och strategimöte som familjen måste ha.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.