Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Sana missar mötet med Norrköping. Bild: CARL SANDIN
Tobias Sana missar mötet med Norrköping. Bild: CARL SANDIN

Blåvitts besked: Han missar mötet med Norrköping

Det täta matchandet har slitit på krafterna hos spelarna. Nu väljer IFK Göteborg att vila Tobias Sana i mötet med IFK Norrköping.
– Jag hoppas att vi har ett tillräckligt bra lag som kan åka och vinna i Norrköping, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi.

I går blev Victor Wernersson klar för belgiska Mechelen. Klubben presenterade Blåvittspelaren på sin hemsida i sin blivande matchtröja och i dag fanns försvararen inte med på IFK Göteborgs träning.

LÄS MER: Wernersson saknades på IFK Göteborgs träning

Victor Wernersson finns trots allt med i IFK Göteborgs trupp inför måndagskvällens möte mot topplaget IFK Norrköping.

Men däremot har Blåvitt andra avbräck.

– Isak Dahlqvist är sjuk. Rasmus Wikström, Jakob Johansson, Kristopher Da Graca, Robin Söder saknas sedan tidigare, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi och fortsätter:

– Sedan är det en spelare till som ska väljas bort. Det handlar bara om fräschhet. Och att vi spelar en semifinal bara tre dagar efter. Vi kommer inte kunna ställa upp med samma startelva både mot Norrköping och Elfsborg utan vi måste rotera smart. Det kan bli att någon spelare som har spelat mycket till och med stannar hemma. Vem det blir återstår att se.

Spelaren blev Tobias Sana.

– Jag hoppas att vi har ett tillräckligt bra lag som kan åka och vinna i Norrköping, men också ett tillräckligt bra lag som kan ta oss till final i cupen, säger Poya Asbgahi.

Är det slitet i truppen?

– Slitet och slitet ... Jag tycker att spelarna har varit duktiga och någonstans måste de hantera det här. Man får inte glömma bort att vi har haft 120 minuter mot Hammarby och efter det spelat en intensiv match mot Sirius och ett rivalmöte med AIK. Vi har hanterat det fantastiskt bra hittills, men det vore naivt att tro att det inte ska påverka oss, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg möter IF Elfsborg i semifinalen av Svenska cupen den 9 juli.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.