Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvitts anfallskris - Boman tveksam

Mikael Bomans vara eller inte vara i startelvan mot HJK Helsingfors är fortfarande ett stort frågetecken. Beslutet om han kan spela tas först i dag. – Vi får se hur det blir, säger han själv.

Sällan har så stor osäkerhet rått kring vilka som ska bilda anfallspar dagen före en Blåvitt-match. Tobias Hysén kan flygas in på matchdagen om förlossningen av hans tredje barn går snabbt. Mikael Boman är kvällen innan match fortfarande osäker på om han kan spela mot HJK Helsingfors. 
– Vi får se hur det känns i morgon (läs i dag). Det är första träningen jag gör på två veckor och det kändes okej. Men vi kommer ta ett beslut i morgon. Det är lite farligt att testa max så vi får se hur det blir, säger han efter onsdagskvällens träning på matcharenan. 

Kände du av skadan under träningen?
– Nej, det kändes bra tycker jag. 

Om Tobias Hysén inte är spelklar i morgon är Mikael Boman truppens enda renodlade forward. Patrik Karlsson Lagemyr, som startade i anfallet tillsammans med Gustav Engvall mot Jönköping Södra i helgen fick där en smäll på foten och är inte hundra procent frisk heller. Men avsaknaden av alternativ längst fram i banan stressar inte Kungsbackasonen till en comeback. 
– Absolut inte. Det är bara skit om det hade varit så jag att är med och sen blir borta sex veckor, så absolut inte, säger han. 

Hur ser du på forwardssituationen?
– Den är olycklig såklart. Vi hade fyra forwards, nu är Sköld såld, Engvall skadad och Tobbe väntar barn och jag är där jag är. Det är ingen optimal position. Men vi har visat under säsongen att vi har många som har axlat den rollen, säger han. 

Inte heller HJK Helsingfors är helt befriade från orosmoln inför matchen. Mittbacken Lum Rexhepi är avstängd efter ett sent gult kort i den första matchen. Japanen Atumo Tanaka och Vincent Onovo är skadade och kan inte spela. Storstjärnan Taye Taiwo är dessutom tveksam till spel. Däremot gör Nnamdi Oduamadi, som missade mötet på Gamla Ullevi, comeback. 
– Det är oavgjort i saknade spelare, säger Jörgen Lennartsson, som lägger över all press på hemmalaget. 

– Vi har inget att förlora längre. Vi åker hit och har allt och vinna. Det är HJK som har förväntningar på sig att gå vidare, säger han. 

IFK Göteborg kommer få stöd av knappt 500 tillresta supportrar, som med hjälp av färja tagit sig till Helsingfors. Sonera Stadium förväntas bli nästintill fullsatt, vilket innebär att drygt 10 000 blåvita - det är även HJK:s färger - fans kommer se avgörandet på plats.