Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blåvitts överklagande hänger på polisrapport

Senast den 19 maj måste IFK Göteborg överklaga disciplinnämndens beslut kring skandalmatchen på Gamla Ullevi mellan Blåvitt och Malmö. Om polisens rapport från matchen säger att de bedömde läget som lugnt kommer IFK överklaga, annars inte.

Malmö FF tilldömdes seger med 3-0 efter publikskandalen på Gamla Ullevi den 27 april. Beslutet som togs av disciplinnämnden kan överklagas av klubbarna fram till den 19 maj. IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson berättar för GP att klubben ännu inte bestämt om de ska överklaga. 

– Om vi ska överklaga ska vi verkligen vara säkra på att vi har en chans att vinna. Om vi väljer att inte överklaga får vi föra en diskussion om den här frågan inom svensk fotboll istället, säger Frank Andersson till GP. 

De väntar på att få ta del av polisrapporten från matchen. Ifall den visar att poliserna på plats tyckte att läget var lugnt och att matchen kunde spelats klart kommer klubben överklaga. Visar den inte det blir det ingen överklagan. 

Frank Andersson tror att klubben kommer ha tagit ett beslut i början på nästa vecka. Samtidigt som besvikelsen över 0-3 förlusten mot Malmö börjar gå över kommer glädjande nyheter från de internetbaserade biljettluckorna. Redan nu har klubben sålt 13 000 biljetter till matchen mot svenska mästarna IFK Norrköping den 19 maj. Ett välkommet besked sedan toppmatchen mot Djurgården "bara" lockade 12 214 personer till Gamla Ullevi. 

– Matchen mot Djurgården var även om det bara var 12 000 personer där en fantastisk fotbollskväll. Det var väldigt bra stämning och nu ska vi fortsätta bygga på det här. Jag tror att många av de som var där och tittade kände efter den matchen att de ville komma tillbaka. Det var en seger för idrotten. Jag känner mig tryggare att vi inte ska tappa publik efter den matchen, säger Frank Andersson. 

Anledningen till att det inte var fler på plats mot Djurgården är troligen det som hände i mötet med Malmö FF. 

– Jag har inga belägg för det men jag tror att ett antal personer valde att stanna hemma. Vi hade väldigt lite försäljning till matchen de sista dagarna, säger Frank Andersson.

I onsdags hade klubben styrelsemöte och där diskuterades huruvida IFK Göteborg kommer begära skadestånd av mannen som kastade knallskottet in på planen. 

– Vi kommer med största sannolikhet yrka på skadestånd eftersom vi förlorade pengar på mindre publiksiffror, säger Frank Andersson.