Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Blåvittoppen om vandaliseringen: ”För jävligt”

Flera rutor på Malmös spelarbuss slogs under fredagskvällen sönder. IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson är inte nådig i sin kritik mot händelsen. ​– Det är helt för jävligt, säger han.

Med bara timmar kvar till den allsvenska premiären på Ullevi kom en ovälkommen nyhet till IFK Göteborgs ledning. Malmö FF:s spelarbuss vandaliserades utanför hotellet klubbens representanter sover på. Att detta inträffar är extra tungt för Blåvitt då klubben lagt stort fokus på att det ska vara lugnt kring evenemanget, med tanke på det som hände vid förra årets möte.

– Det är helt för jävligt. Det är bara IFK som blir drabbade av det. Det är helt absurt, provocerande och helt onödigt. Vi får hoppas att det inte blir något mer, säger Frank Andersson.

Hoppas på lugn kväll

I april 2016 kastade en IFK Göteborgs supporter en banger mot Malmös Tobias Sana, som svarade med att kasta upp hörnflaggan i publikhavet. Matchen avbröts och MFF tilldömdes senare segern med 3–0.

Nu håller Blåvitts ordförande alla tillgängliga tummar att det ska gå lugnare till.

– Jag är inte stressad över att något ska hände inne på arenan. Efter det som hände borde alla tänka efter och hantera saker och ting klokt på arenan. Det är efter matchen när vi, som man säger i Melodifestivalen, har ett resultat jag är lite orolig för. Då ska mycket folk på tåget. Jag hoppas att eftermiddagen och kvällen blir lugn oberoende resultat.