Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvittkaptenen sågar AIK:s supertalang

Alexander Isak, 17, har varit rubrikernas man under hösten. Men mot Blåvitt kom inte AIK:s supertalang till sin rätt. – Var han ens med i dag?, säger Mattias Bjärsmyr efter Blåvitts 1-0-seger.

IFK Göteborg stod för en solid insats hemma på Gamla Ullevi och grusade AIK:s gulddrömmar när man vann prestigemötet med 1-0 efter ett fint solomål av Elias Omarsson i den första halvleken. 

AIK, som tidigare i höst ofta har briljerat offensivt och bland annat besegrat topplaget IFK Norrköping med hela 6-0, pressade tillbaka Blåvitt periodvis men gästerna hade förtvivlat svårt att skapa chanser. Mycket tack vare lysande spel av IFK:s annars hårt kritiserade försvar. Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne agerade säkert och plockade skickligt bort AIK:s hyllade anfallsduo, Chinedu Obasi och Alexander Isak. 

– Det känns bra. Vi gjorde det svårt för dem och gjorde så att de fick svårt att skapa målchanser. På det stora hela skapade de egentligen ingenting, säger Mattias Bjärsmyr. 

Blåvitt höll nollan och det kritiserade försvaret kunde glädjas åt att äntligen få hålla tätt bakåt. En av nycklarna tyckte mittbacksstjärnan var att Sebastian Eriksson och Mads Albaek båda spelade som sittande mittfältare. 

– Det var inte så hafsigt och det kändes mer stabilt, säger Bjärsmyr. 

Och Blåvitts kapten var inte särskilt imponerad av AIK:s Alexander Isak. 

– Ni kan fortsätta snacka om honom, var han ens med i dag? Det var skönt jag fick säga det, säger Bjärsmyr och ler. 

Försvarskollega Emil Salomonsson fick också tampas en del med Isak. Han var mer diplomatisk efteråt. 

– Det är en duktig spelare, jag vill inte vara den som sitter här och säger för mycket, men folk har pratat om Isak och Obasi hela säsongen, därför var det skönt för oss att visa att vi inte är så dåliga, att vi kunde stoppa dem.