Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Blåvittanfallarens mardröm – missar sex månader till

Patrik Karlsson Lagemyr har drabbats av ytterligare ett tungt skadebesked. Anfallaren måste operera sitt knä igen – och ser ut att missa första halvan av säsongen.
– Vi lider alla oerhört med "Paka", säger IFK Göteborgs fysioterapeut Calle Persson till klubbens hemsida.

IFK Göteborgs anfallsuppsättning blir bara tunnare och tunnare. Efter att Sören Rieks lämnat för seriekonkurrenten Malmö och Mikael Bomans kontrakt gått ut kom ännu ett blytungt besked för klubben under tisdagen: "Paka" Lagemyr tvingas operera sitt vänster knä ännu en gång – och missar hela vårsäsongen.

– Alla, spelare, ledare och övrig personal på Kamratgården, känner givetvis starkt med ”Paka” och vi ska alla göra så mycket vi kan för att han ska komma tillbaka starkare än någonsin, säger Calle Persson.

LÄS OCKSÅ: Hysén inte nöjd med bristen på konkurrens i Blåvitt

Gjorde comeback i höstas

21-åringen missade stora delar av fjolårssäsongen på grund av en fraktur på vänster knäskål. Efter totalt nio framträdanden under hösten 2017 var siktet inställt på mer speltid i Poya Asbaghis blåvita elva 2018.

"Paka" har tränat på egen hand under inledningen av försäsongen och fanns inte med i matchpremiären mot Ålborg i lördags.

Nyligen genomfördes en MR-undersökning av knäet, som inte gav positiva besked.

– Den visade tyvärr på vad vi befarade. Hur länge skadan funnits är svårt att exakt fastslå. Förmodligen har den legat latent under en period och successivt förvärrats. För att skadan ska kunna läka måste en operation genomföras, vilket kommer göras inom en vecka. Någonstans i sommar hoppas vi åter se ”Paka” tillbaka för fullt på fotbollsplanen, säger Calle Persson till klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.