Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Blåvittalangen får chansen i U21

Alexander Isak saknas i Håkan Ericsons U21-trupp på grund av spel med P19-landslaget. En som dock får chansen är IFK Göteborgs målvaktstalang Pontus Dahlberg.

Alexander Isak debuterade tidigare i veckan i sin nya klubb Borussia Dortmund men något spel i U21-landslaget blir det inte när det är dags för att påbörja förberedelserna inför sommaren EM där ett guld ska försvaras.

Isak saknas i truppen till lägret i Marbella där matcher mot Serbien och Tjeckien väntar. Han kommer i stället spela med P19-landslaget där ett avancemang till EM står på spel.

Med i truppen är dock Gustav Engvall som uppges vara nära en utlåning från Bristol City till Djurgården i allsvenskan, han får sällskap av Pawel Cibiki, Jordan Larsson och Carlos Strandberg bland anfallarna.

IFK Göteborgs målvaktstalang Pontus Dahlberg finns också med i truppen och har därmed chans att få debutera i U21-landslaget tillsammans med AIK:s Oscar Linnér.

– Oscar och Pontus är nya bekantskaper för oss, i alla fall på U21-nivå, och därför tycker vi att det är väldigt bra att få bilda oss en uppfattning om dom under det här lägret. Och, som sagt, förhoppningsvis kommer de också att få speltid i Allsvenskan under våren, säger Ericson till förbundets hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.