Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Djurgårdens Niklas Gunnarsson Bild: PETER HOLGERSSON
Djurgårdens Niklas Gunnarsson Bild: PETER HOLGERSSON

Blåvitt visar intresse för Djurgårdsmittbacken

Niklas Gunnarsson, 27, ser ut att lämna Djurgården. Enligt uppgifter till GP har IFK Göteborg visat intresse för mittbacken.

Niklas Gunnarsson kom till Djurgården från norska Vålerenga i slutet av sommaren 2016. Han skrev på ett 2,5-årskontrakt då.

Det avtalet ser inte ut att förlängas. Istället lär mittbacken lämna klubben i vinter.

– Vi har inte hittat någon överenskommelse med Niklas och hans representant. Vi undersöker nu andra alternativ, precis som Niklas gör det, sa sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt i förra veckan.

LÄS MER: Blåvitts plan – spela cupderbyt på Ullevi

"Han har väldigt bra inställning"

Gunnarssons nästa klubbadress kan komma att bli IFK Göteborg. Enligt uppgifter till GP har Blåvitt visat intresse för 27-åringen.

– Jag kommenterar inte enskilda spelare. Niklas är en spelare jag känner från min tid i Norge. Han har väldigt bra inställning och bra karaktär, men som sagt, jag kommenterar inte enskilda spelare, säger Jonas Olsson, IFK Göteborgs tillförordnade sportchef.

IFK Göteborgs mittbacksbesättningen består just nu av Carl Starfelt, André Calisir, Kristopher Da Graca, Benjamin Zalo och David Boo Wiklander.

Den sistnämnde berättade i fredags att han ser ut att lämna klubben i vinter. Kontraktet går ut och än har han inte erbjudits någon förlängning.

– Sist jag pratade med Jonas (Olsson) berättade han att de ska ha styrelsemöte den 12:e. I det samtalet sa han också att de inte kan erbjuda ett kontrakt i dagsläget. Så är det. Jag har varit i den här situationen tidigare med Norrköping så jag vet lite vad möjligheterna är. I den bästa av världar har jag fått något att ta ställning till om en, två veckor. Då är vi en helt annan situation, sa Boo Wiklander då.

LÄS MER: Markusson kommenterar Asbaghis uttalande kring IFK Göteborgs ekonomi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.