Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Blåvitt vill ha guldmakaren som ny tränare

Jörgen Lennartssons dagar i Blåvitt är över – tränaren får sparken med omedelbar verkan. Enligt uppgifter till GP är förre U21-förbundskaptenen Håkan Ericson tänkbar ersättare, klubben ska ha kontaktat U21-guldmakaren. – Inga kommentarer, säger Ericson.

Droppen som fick bägaren att rinna över för Jörgen Lennartssons framtid i Blåvitt ser ut att ha varit förlusten mot Örebro (4–2) senast efter en katastrofal första halvlek. Under måndagen hade Blåvitt ett styrelsemöte där Lennartssons framtid diskuterades och efter mötet, kunde GP berätta att ”någonting kommer att hända de närmaste dagarna”
– Jag har inte hört något, sa Lennartsson till GP under måndagskvällen.

Enligt uppgifter till GP ska Lennartsson inte ens ha vetat om att det var ett styrelsemöte under måndagen. Under tisdagen fick han beskedet av klubben att både han och klubbens assisterande tränare Magnus Edlund får sparken.
– Vi kom fram till en punkt där en sådan lösning kändes nödvändig, säger Frank Andersson i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Lennartsson får sparken av Blåvitt – klubben bekräftar

Blåvitt och Mats Gren ska enligt uppgifter till GP, ha varit i kontakt med Östersund och Graham Potter för att se om succétränaren gick att locka till Göteborg. Där ska de ha fått nobben.
Klubben ska även ha erbjudits Bosko Orovic men tackade då nej och Orovic tog istället över Gais.
Nu kan GP avslöja att förre U21-förbundskaptenen Håkan Ericson är högt upp på klubbens lista över ersättare. Enligt uppgifter till GP ska en kontakt ha tagits med Ericson där bägge parterna ska ha varit intresserade av ett avtal.
– Jag har bestämt mig för att säga inga kommenterar på alla sådana här frågor. Om man blivit kontaktad av en klubb så är det flera inblandade och att gå ut och säga något, då sätter man klubbarna i en dålig situation, säger Ericson.

Men du är öppen för allsvenskan?
– Fotbollen är ett spår, sen är näringslivet ett annat för mig. Men det handlar om att man får ta in varje enskild förfrågan och tänka om det passar för mig. Men ju längre man går utan jobb desto fler dörrar öppnas, säger han.

Blåvitts sportchef Mats Gren är fåordig kring uppgifterna om Ericson.
– Alla spekulationer vill jag inte kommentera. Men jag har inte pratat med någon annan tränare, säger han.