Blåvitt vill flytta matcher från Gamla Ullevi

Gamla Ullevi kan snart vara ett minne blott när det vankas stormatcher för IFK Göteborg. Klubben har planer att flytta matcherna till Nya Ullevi. – Vi vill göra det. Spela på Ullevi. Vi diskuterade det tidigt och alla har direkt tänt till. Spelarna, ledarna, alla, säger Frank Andersson till FotbollDirekt.se.

ANNONS
|

Klubbens dåliga ekonomi får fortsatta konsekvenser för IFK Göteborg. Under förra året fanns det tankar på att flytta vissa matcher till Nya Ullevi. Nu ska de planerna bli verklighet.

– Hur kan vi dra in mer pengar. Det är sådant vi tittar på, därför att det måste vi göra. Dra in mer pengar. Sportsligt så har jag ett stenhårt förtroende för Mats Gren och Jörgen Lennartsson. Nu är det upp till oss i styrelsen att lyfta ekonomin – för det måste vi göra, säger Blåvitts nye ordförande Frank Anderssontill FotbollDirekt.

Klubben kommer nu aktivt att börja driva frågan om att flytta stormatcherna från Gamla Ullevi. Enligt Frank Andersson är det först under hösten som en flytt kan bli verklighet.

ANNONS

– Vi är alla överens om att driva den här frågan om enskilda större matcher på Ullevi. Det var bland det första som kom upp under mina första möten med styrelsen. Det är rätt väg att gå. Det ligger så mycket pengar i det här, samtidigt som vi kommer att skapa nya stora publikfester kring IFK Göteborgs matcher.

– Hur många matcher det kan bli aktuellt vet vi inte. Men det handlar om matcher i höst och AIK? Ja, AIK i oktober är ett jättebra exempel men vi har ännu inte tagit några beslut.

ANNONS