Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Blåvitt vill förstöra festen för AIK: "Kul att ställa till det"

AIK kan säkra en kvalplats till Europa – då hoppas Blåvitt förstöra den festen på Friends Arena.… – Det hade varit kul att ställa till det lite, säger Sebastian Eriksson.

Med två matcher kvar på säsongen har AIK andraplatsen i allsvenskan före Djurgården och Östersund som bägge är två poäng bakom – Östersund har dock en match mer spelad. Vid en seger för AIK mot IFK Göteborg under måndagskvällen så kan laget säkra en kvalplats till Europa League.
– Det är alltid en fantastisk match att möta AIK oavsett tabelläge. Det kommer att bli en tuff match och vi kommer att få kämpa hårt för tre poäng, AIK har ju en del att spela för, säger Sebastian Eriksson och fortsätter.
– Det hade varit kul att ställa till det lite för AIK.

Är det här roligaste matchen på året?
– Ja, det tycker jag. Så har det varit under alla mina år i alla fall. Vi har haft lite gammalt groll genom åren och så ska det vara. Det är därför man spelar och för mig är det här den bästa matchen på året. 

Men det har lugnat ner sig lite? Smäller inte lika mycket?
– Det har absolut ändrats. Det är lite nya tider och fotbollen och samhället förändras. Det är inte samma sak som förr utan det har blivit mer fotboll och mindre av andra saker. Det lönar sig inte att grisa som för ett par år sedan. Nu lönar det sig att vara en bättre passningsspelare än att vara en gris.

Det känns dock som att du saknar det lite?
– Jag saknar det ibland, säger Eriksson med ett stort leende.
– Det var roligt att kivas lite och sådär men det är på både gott och ont.

För Alf Westerberg kommer det inte att behövas något längre motivationssnack inför matchen. Matcherna mellan Blåvitt och AIK brukar medföra en hel del känslor för spelarna i de bägge lagen.
– Det bör inte vara några problem med motivationen när man kliver in på Friends för att möta AIK, säger Westerberg och fortsätter.
– Det är klart att det finns en laddning i de här matcherna. Det finns en speciell prestige och det betyder mycket att få med sig en bra insats. Sen är det en roligare match än många andra. Inte för att ringakta några andra lag men det hade varit lite tuffare att åka till Eskilstuna än Friends och AIK.