Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Blåvitt vill dumpa mittfältaren: "Tittar på bästa lösningen"

Abdul Razak, 24, värvades på ett treårskontrakt inför säsongen till IFK Göteborg. En säsong senare vill klubben dumpa mittfältaren enligt uppgifter till GP. ”Vi tittar på bästa lösningen för båda parter”, skriver Mats Gren i ett sms.

Den ivorianske mittfältaren presenterades av Blåvitt femte januari i år och poserade glatt med en IFK-tröja i händerna och hyllades rejält av sportchefen Mats Gren.
– Vi är naturligtvis väldigt nöjda med att han valt att spela med oss. Det handlar om en mycket skolad spelare som är kvick, duktig i uppspelsfasen och skicklig en-mot-en. Vi såg honom i ett antal matcher under 2016 och kunde snabbt konstatera att han var på en annan nivå än andra i superettan, sa Gren då.

Men säsongen blev ingen höjdare för Razak i Blåvitt. Totalt blev det endast fem matcher, varav tre från start innan klubben skickade iväg honom på lån till AFC Eskilstuna där det blev nio matcher – samtliga från start. Klubben som nyligen ramlade ut ur allsvenskan har ingen köpoption på Razak.
Efter säsongen går låneavtalet ut med AFC och mittfältaren ska återvända till Blåvitt. Men enligt uppgifter till GP så jobbar klubben hårt på att göra sig av med mittfältaren innan dess.
”Vi tittar på bästa lösningen för båda parter”, skriver Mats Gren i ett sms.