Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Blåvitt vidare i Cupen – nyförvärven slog till

Torns IF bjöd upp till kamp mot IFK Göteborg i 75 minuter. Sedan visade Blåvitt att det skiljer ett par divisioner mellan de två lagen. – Skönt att göra första målet, säger Sargon Abraham till C More.

Torns IF ligger i toppen av division 1 Södra och delar serieledningen tillsammans med Mjällby på samma poäng – dock har Mjällby bättre målskillnad.

Under torsdagskvällen var det IFK Göteborg som kom till Klostergården för mötet i andra omgången av Svenska Cupen.

Då var det hemmalaget som började bäst och ville ha straff när Astrit Seljmani gick omkull i duell med Marcus Degerlund men domaren friade.

Istället skulle det bli Blåvitt som skulle ta ledningen och det genom nyförvärvet Sargon Abraham som klev in från sin högerkant och klippte till med vänsterfoten.

– Jag sköt lågt i första och det var jävligt skönt att få göra sitt första mål, säger han i C More och fortsätter.

– Det är en viss skillnad från att spela i Superettan och här och det ska det vara. Men jag tycker att jag har gjort det bra ändå.

En som skulle ha blivit målskytt i den första halvleken var Amin Affane som frispelades helt av Sargon Abraham. Men ensam med Philip Mårtensson så lyckades Affane missa mål och chansen att utöka ledningen för Blåvitt.

LÄS MER: Tuffare för Poya – något han gillar: "Så jag gärna har det"

Istället var det centimeter ifrån att Torn skulle kvittera när det blåvita försvaret stod och sov på en frispark och Andre Johansson kunde pricka ribban bakom Tom Amos.

I den andra halvleken skulle Andreas Åkerlund vara nära att slå till för sitt Torn. Men på ett perfekt inlägg nickade han utanför i jätteläge och Poya Asbaghi kunde pusta ut på bänken.

Blåvitt då? Jo, August Erlingmark var nära att utöka och ge laget lite andrum men den gången stod ribban i vägen för Blåvitt.

Målskytten Sargon Abraham fick kliva av med tjugo minuter kvar när Sebastian Ohlsson fick hoppa in.

LÄS MER: Skyttekungen har presenterat sig i den blåvita tröjan

Victor Wernersson skulle istället kliva fram och placera in 2–0 med dryga kvarten kvar och ge Blåvitt lite andrum.

Två minuter senare var det dags igen och den här gången var det Marcus Degerlund som var sist på bollen och 3–0 var ett faktum.

Sebastian Ohlsson skulle fastställa slutresultatet till 4–0 när han petade in ett inspel från Emil Salomonsson i slutet av matchen.

Till slut blev det en ganska behaglig seger för Blåvitt som nu är klart för gruppspelet i Svenska Cupen.

Gruppspelet i Svenska Cupen som avgörs nästa vår lottas 20 november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.