Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt vidare efter nervös gruppfinal

Mikael Boman gav IFK Göteborg bästa möjliga inledning på gruppfinalen mot Sirius. Med en knuff, några meters acceleration och ett distinkt avslut sköt han 1–0 till hemmalaget. Matchklockan på Bravida hade knappt passerat en minut innan Blåvitt fick jubla. 

Sirius dominerade därefter bollinnehavet och fortsatte spela på det vägvinnande sätt som tog dem till allsvenskan.

Niklas Busch Thor styrde spelet med järnhand från innermittfältet och höll ihop gästernas mittfältsallians bra. Mycket av Sirius anfallsspel fördes på högerkanten med Kim Skoglund och Kingsley Sarfo som bollförare.

Blåvitt sjönk lågt och försvarade sig förtjänstfullt med Sebastian Eriksson som ivrigt jagande blodhund på mitten. När han eller kollegan Mads Albaek sedan vann boll gick spelet snabbt i djupled. Längst fram fungerade det nyfunna anfallsparet Omarsson-Boman riktigt väl.

Även om Sirius förde spelet så var det Blåvitt som hade de hetaste chanserna. Omarsson sköt över, Boman nickade med samma utgång och Rieks var het i boxen flera gånger om.

Het var också Thomas Rognes hjässa. Norrmannen lät den blonda luggen tala på Mads Albaeks hörna och sköt in 2–0 med skallen efter timmens spel. Det var inte första gången Blåvitt var framme och ställde till besvär på fasta situationer. Utan Jakob Ankersen och Gustav Engvalls kreativitet framåt kan den aspekten bli nödvändig för att det ska bli ett roligt kamratföreningsår.

En kvart senare stod Rognes mittbackskollega Mattias Bjärsmyr och sov som siste man. Bortalagets Jakob Bergman, som spelat två år som junior i Göteborg, knap bollen i ett motlägg och blev helt fri. 20-årigen gjorde inget misstag och satte reduceringen som gav lite nerv i matchen. Samme Bergman var sedan nära att kvittera kort därefter. Men den gången var Pontus Dahlberg snabbt ute och avstyrde.  

Det såg inte ut att bli någon blåsvart sista anstormning men med fem minuter kvar på ordinarie tid slarvade IFK:s backlinje återigen. Emil Salomonsson missade Jakob Bergman bakom ryggen och vips var det kvitterat. Återigen var det den förre Göteborgs-junioren som gjorde målet.

Några fler mål blev det inte och IFK Göteborg gick vidare från gruppen med andan i halsgropen.

Kvartsfinalerna lottas klockan 18.30 på söndagen.