Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt varnar grannarna för hög ljudvolym inför ”inflyttningsfesten”. Bild: DANIEL STILLER
Blåvitt varnar grannarna för hög ljudvolym inför ”inflyttningsfesten”. Bild: DANIEL STILLER

Blåvitt varnar grannarna inför ”inflyttningsfesten”

IFK Göteborg flyttar ”hem” till Gamla Ullevi igen. Då går klubben ut och förvarnar sina grannar för hög ljudvolym under ”inflyttningsfesten”.
– Alla grannar är inbjudna, säger Marcus Modéer, Medie- och informationsansvarig i klubben.

Sedan pandemin lamslog världen har fotbollspubliken varit kraftigt reducerad på arenor runt om i Sverige. För att maximera publikkapaciteten har därför IFK Göteborg spelat sina matcher på Nya Ullevi.

Men sedan regeringen meddelat att publiktaket tas bort flyttar Blåvitt ”hem” till Gamla Ullevi igen. Premiären bli på söndag i ångestmötet mot Örebro SK.

Då passar IFK på att gå ut och varna sina grannar.

Varnar för ljudvolymen

På lyktstolpar runt om arenan sitter till synes handskrivna varningslappar upptejpade. På dem står det:

”På söndag klockan 17.30 kommer vi ha inflyttningsfest. Det kommer komma en hel del folk och det lär låta rätt så mycket. Festen håller på fram till i alla fall 19.30 plus tilläggstid.

Kom gärna förbi!

Bästa hälsningar, Blåvitt”.

– Det är första matchen på två år för oss på Gamla Ullevi inför publik och för oss är det som att flytta hem. När man har inflyttningsfest så måste man förvarna grannskapet, säger Marcus Modeér med ett skratt.

Vem knäckte den här idéen?

– Haha. Det är nog ingen som kommer ta ensam kredd för den. Det var en rolig grej vi kom på på Kamratgården. Det är en liten blinkning. Men det är väldigt kul, för vi har fått mycket positiva reaktioner.

Nog kan det det väntas bli högljutt. I skrivande stund är det över 12 000 biljetter sålda till matchen. Enligt Marcus Modéer förväntas det bli den största publikfesten i Göteborg sedan pandemin.

– Alla grannar ju inbjudna. Vi ser också att det tickar på med försäljningen och att folk nappar på att komma på hemmafest, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.