Pontus Wernbloom med klubbens sportchef Kennet Andersson.
Pontus Wernbloom med klubbens sportchef Kennet Andersson. Bild: DANIEL STILLER

Blåvitt vann kampen mot klockan – Wernbloom spelklar

Pontus Wernbloom, 34, är spelklar för IFK Göteborg. Klubben vann fredagens kamp mot klockan.

ANNONS
|

Under fredagsförmiddagen presenterades Pontus Wernbloom som IFK Göteborgs senaste nyförvärv.

I samma veva inleddes en juridisk process för att göra den Kongahälla-fostrade Blåvitt-favoriten spelklar till lördagens bortamatch mot Djurgårdens IF. Alla dokument behövde vara klara senast klockan 16.00 under fredag, annars skulle Wernbloom få vänta på debuten.

– Det jobbar vi med. Det ska igenom ett system, men vi hoppas lösa det, sa Carl Fhager, Wernblooms advokat och rådgivare, under fredagsförmiddagen.

Och visste löste det sig.

Strax innan 15.00 under fredagseftermiddagen kom beskedet: Pontus Wernbloom är spelklar. Därmed är han uttagningsbar till mötet med Djurgårdens IF.

Fysiskt är Pontus Wernbloom också redo för spel, enligt Carl Fhager.

ANNONS

– Han har spelat tre träningsmatcher så det ska gå bra, säger han.

LÄS MER:Pontus Wernbloom klar för IFK Göteborg

Kontrakt över ett och ett halvt år

Kontraktet är skrivet över 1,5 år med option på ytterligare ett år. Och pengarna?

– Det är klart han inte kommer hem för pengarnas skull, om man säger så, säger Carl Fhager.

Det fanns gott om möjligheter för mittfältaren att spela vidare utomlands. Hans rykte i framförallt Ryssland är fortfarande starkt efter de många fina åren i CSKA Moskvas tröja.

– En sådan spelare hade kunnat göra något i öst om han hade velat, men han ville inte det. Blåvitt har det alltid funnits en kontinuerlig dialog med och de har alltid välkomnat honom hem. Men det ska passa för alla inblandade och det gjorde det nu, säger Carl Fhager.

På tal om IFK Göteborgs matchtrupp till lördagens möte med Djurgårdens IF så saknas alltjämt skadade Robin Söder, Noah Alexandersson, Giorgi Kharaishvili och Mattias Bjärsmyr.

– Giorgi och Bjärsmyr kikar vi på vecka för vecka. Vi får se om vi får tillbaka någon av dem innan uppehållet här, säger fysioterapeut Fredrik Larsson.

– Noah sliter med en överbelastningshistoria. Robin fajtas på. Det går enligt plan. Han har varit ute på planen och känt på lite löpning. Vi tar det lugnt och stilla.

ANNONS

Ni tror fortfarande att han ska kunna spela i år?

– Ja, den handduken har vi aldrig funderat på att kasta in.

LÄS MER:Guldhjälten avslöjar – det här visste du inte visste om Blåvitts guldhjältar från 2007

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS