Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Blåvitt utspelade på Gamla Ullevi – hemmasviten bruten

För första gången på 38 hemmamatcher på Gamla Ullevi fick IFK Göteborg se sig besegrade. Detta efter att man blivit rejält utspelade av Djurgårdens IF som vann med klara 1-3. – Det är snart match igen, vi får inte hänga läpp nu, säger Sebastian Eriksson.

Ett dyngsurt Göteborg stod som värd när det var dags för den allsvenska omstarten på Gamla Ullevi. Störtskuren som precis ebbade ut innan Blåvitt tog emot Djurgårdens IF, gjorde sig påmind när spelarna, gång på gång, tappade fotfästet under matchen.

Just ett tappat fotfäste skulle ligga till grund för Djurgårdens inledande mål. Den gamle Blåvittspelaren Gustaf Engvall stod för en fin löpning på högerkanten och lade sedan snett inåt bakåt där Emil Salomonsson halkade i försvaret, misslyckades med att få bort bollen och Kerim Mrbati kunde lägga bollen i ett relativt öppet mål.

– Det blir ju extra dråpligt när man halkar i den situationen. Men jag hade de längsta skruvdubben idag och jag gör allt för att inte halka, men så släpper det bara för mig... jag vet inte vad jag ska göra annorlunda i den situationen faktiskt, säger Emil Salomonsson efter matchen.

"Var bättre än oss från start"

Därefter var det klar fördel för gästerna från huvudstaden. Djurgården ägde merparten av bollinnehavet och Blåvitt fick slita för att kunna avväpna Magnus Eriksson, som inför matchen hade en delad ledning i allsvenskans skytteliga med sina nio mål.

Westerbergs mannar kunde dock ändå minimera målchanserna, samtidigt som man själva kunde skapa några målchanser. Nära var det bland annat när Andreas Isaksson gick ut på en boll, något som gav Mikael Boman en jättechans som han misslyckades med att förvalta.

Han skulle dock få revanschera sig i halvlekens sista skede när bollen, återigen landade framför Bomans fötter. Varpå han kunde placera den till höger om Isaksson.

– Djurgården var bättre än oss från start och vi fick vara glada för 1-1 i pausen, säger Sebastian Eriksson.

Talangen självkritisk: "Får ta på mig det här"

Även om det var uppehåll under matchen bjöds Blåvitt på en den kallaste av duschar när Djurgården växlade upp från starten av andra halvlek. Efter sju minuter kunde Mrbati komma fram till ett riktigt bra läge, vilket han utnyttjade när han sköt in en boll som Dahlberg fick fingerspetsarna på.

I mittbackarna Kristoffer Da Graca och Thomas Rognes frånvaro fick mittfältstalangen August Erlingmark kliva ner i försvaret och bilda duo med David Boo Wiklander. 19-åringen hade svårt att komma in rätt i matchen och två minuter efter att Djurgården återtagit ledningen stod mittbacksvikarien för en rejäl bjudning när han rensade bollen på Magnus Eriksson, vars skott mynnade ut i en retur som Karlström kunde utnyttja.

– Det är för dåligt av mig, jag får ta på mig det här. Jag är bara jävligt besviken på mig själv, säger han en klart besviken 19-åring.

Hans backkollega David Boo Wiklander var inte heller nöjd med backlinjens prestation.

– Vi släpper in tre bollar och det är alldelles för mycket, det finns inte mycket mer att säga om det.

Första förlusten på 38 matcher

Blåvitt kunde därefter skrap fram några halvchanser, men utöver ett vasst avslut från Sören Rieks var det få skott som tvingade Andreas Isaksson till några svåra räddningar.

Förlusten innebar att IFK Göteborg fick, för första gången på 38 matcher, se sig besegrade hemma på Gamla Ullevi.

– Det är tråkigt såklart, vi vet ju om att vi aldrig torskar hemma. Men någon gång händer det, vi har haft en fin svit och nu får vi börja om, säger lagkapten Sebastian Eriksson innan han fortsätter:

– Vi ska inte hänga för mycket med huvudet idag, vi vet vad vi gjorde fel och vad vi ska göra bättre. Det är snart match igen, vi får inte hänga läpp nu… vi kommer igen.