Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Blåvitt ute efter förbundskaptenen

Marcel Koller lämnade det österrikiska landslaget efter att de missat VM-slutspelet i Ryssland nästa sommar. Nu uppger Kronen Zeitung att han är aktuell som tränare för IFK Göteborg.

Den österrikiska tidningen Kronen Zeitung kommer med uppgifter om att Marcel Koller skulle vara nära IFK Göteborg. Den tidigare förbundskaptenen för Österrike ska enligt tidningen vara väldigt intressant för IFK Göteborg.

Mats Gren har tidigare jobbat ihop med Koller och duon ska vara nära vänner, de två har spelat ihop i Grasshoppers i Schweiz och har en lång historia tillsammans.
Avtalet med det österrikiska förbundet går ut vid årsskiftet för Koller som lämnar landslaget efter att ha missat VM i Ryssland, då landet blev fyra i sin grupp efter Serbien, Irland och Wales.
Ett hinder för Blåvitt ska dock vara att Koller är van vid helt andra löner än vad IFK Göteborg kan erbjuda, enligt Kronen Zeitung.
– Det här vet jag inte vart de har fått det ifrån. Vi har absolut inte haft några sådana diskussioner, de gånger jag har pratat med Marcel har helt och hållet varit som vänner. Han ligger på en helt annan nivå lönemässigt, med Bundesliga och förbundskapten, säger Mats Gren och fortsätter.
– Det är helt felaktigt.

Efter att Jörgen Lennartsson fick sparken tog Alf Westerberg och Torbjörn Nilsson över ansvaret för Blåvitts a-lag under avslutningen av säsongen. Sedan tidigare har namn som Håkan Ericsson, Olof Mellberg och Jimmy Thelin nämnts i diskussionen om vem som ska träna Blåvitt nästa säsong.