Blåvitt uppges nära att sälja Carl Starfelt

Carl Starfelt har spelat en stor roll i IFK Göteborgs succévår. Nu rapporterar Fotbolldirekt att mittbacken kan säljas till ryska Rostov, enligt uppgifter till GP är ryssarna beredda att betala åtta miljoner kronor för mittbacken.

ANNONS
|

IFK Göteborgs framfart har fått utländska klubbar att öppna ögonen för spelare i truppen.

Benjamin Nygrens framtid har flitigt diskuterats och i veckan reste supertalangen till Belgien för att bekanta sig med och Genk, klubben som IFK Göteborg kommit överens om en övergångssumma med.

Men det är inte bara anfallaren som ser ut att lämna Göteborg.

Även succébacken Carl Starfelt har väckt intresse i utlandet och enligt Fotbolldirekt kan 24-åringen säljas till ryska Rostov inom kort, den ryska klubbens intresse för mittbacken bekräftas av uppgifter till GP.

"Såhär branschen ser ut"

Enligt uppgifter till GP är den ryska klubben beredda att lägga cirka åtta miljoner kronor på mittbacken.

ANNONS

Sportchef Kennet Andersson bemöter uppgifterna:

– Det har jag inga kommentarer till. Jag kommer aldrig kommentera eventuella förhandlingar, säger han.

Känner du en oro att ni kan tappa flera spelare i sommar?

– Jag vet inte om det är någon oro för det. Det skulle snarare vara en fjäder i hatten för oss och för våra spelare för det hade betytt att vi gör något bra. Sen känns det som vi jobbat jäkligt bra det här året och det är inte lätt att kasta in vem som helst i det här systemet. Det kommer bli lite svårt att ersätta eventuella spelarförluster.

– Men det är såhär branschen ser ut.

Carl Starfelt kom till IFK Göteborg inför förra säsongen. Mittbacken hade då en fin säsong i Stockholm, där han varit med och tagit Brommapojkarna till allsvenskan, i bagaget.

Succén uteblev dock under den första säsongen i ett Blåvitt som sent in på hösten säkrade det allsvenska kontraktet. Men med ett års erfarenhet av allsvensk fotboll så har 24-åringen blivit en viktig kugge i Poya Asbaghis succélag.

GP söker Carl Starfelt för kommentarer.

ANNONS