Blåvitt uppges ha fått storbud på Nygren

Benjamin Nygrens succéartade vår i IFK Göteborg har inte gått de europeiska scouterna förbi. Enligt den belgiska tidningen Het Laaste Nieuws har klubben Genk lagt ett bud på 17-åringen.

ANNONS
|

Om siffrorna stämmer kan försäljningen bli rekordstor för Blåvitt.

Han har varit vårens stora genombrottsman i allsvenskan. Benjamin Nygren har gjort fyra mål och varit en av IFK Göteborgs bästa spelare offensivt under lagets överraskande starka vår hittills.

Nu har europeiska klubbar fått upp ögonen för talangen. Het Laaste Nieuws skriver nu att förhandlingar mellan den belgiska mästaren Genk och IFK Göteborg har inletts.

HLN skriver att Genk haft en delegation på plats i Göteborg under maj för att diskutera en potentiell övergång. Samma tidning hävdar att Blåvitt satt en prislapp på cirka 3,7 miljoner euro för Nygren, som fostrats i klubbens egna led.

ANNONS

LÄS MER:AIK om affären som Blåvitt drömmer om

Tidigare under våren valde IFK Göteborg att stoppa Benjamin Nygren från att prata med media.

– Det blir extremt mycket uppståndelse. Han har pratat med media och vi tycker att det som sägs från och med nu är hyfsat irrelevant. Då är det bättre att han får fortsätta fokusera på det han har gjort så bra hittills, sa tränaren Poya Asbaghi då.

ANNONS