Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Foto: Bildbyrån

Blåvitt träffade Hamad: "Ville ha hit honom"

Hammarbys Jiloan Hamad, som värvades av 1899 Hoffenheim från Malmö FF efter SM-guldet 2013, var aktuell för flera allsvenska klubbar när han vände hemåt i vintras, däribland IFK Göteborg. – Vi ville ha hit honom, bekräftar Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.

På onsdagskvällen möts IFK Göteborg och Hammarby IF på Gamla Ullevi i allsvenskans femte omgång, Blåvitt står på sex poäng och är obesegrat, Hammarby har tagit fem poäng hittills och bland annat vänt ett derby mot AIK till seger.

– Det har varit lite blandad karaktär på Hammarbys matcher hittills. De har bra karaktär och är defensivt stabila. De släpper inte till så mycket. Ett bra fotbollslag, säger Jörgen Lennartsson.

En av Hammarbys offensiva nyckelspelare är yttern Jiloan Hamad.

– Hammarby har fått en av allsvenskans allra skickligaste nyförvärv till laget i Jiloan Hamad. En spelare som jag tycker har väldigt många goda egenskaper som spelare, säger Jörgen Lennartsson efter tisdagens träning på Kamratgården.

– En riktigt bra spelare, som jag gärna hade sett i Blåvitt, lägger han till.

Hur nära var det?

– Hur nära vet inte jag, men det är klart att vi ville ha hit honom. Det är en bra spelare, en jättebra spelare, som kan spela på både höger och vänster sida.

Vad är det som gör Hamad så bra?

– Han är kvickfotad och har bra speluppfattning. En bra kreativ offensiv spelare, men också aggressiv i sitt försvarsspel, tvåfotad. Och en bra person.

Mats Gren bekräftar att både han och Jörgen Lennartsson träffade Hamad inför säsongen, att det fanns ett ömsesidigt intresse, men att det sprack på ekonomin.

– Vi hade inte möjlighet att gå med längre än vi gjorde, förklarar IFK:s sportchef.

Jörgen Lennartsson utsåg som förbundskapten för U21-landslaget Jiloan Hamad till lagkapten.

– Jag känner honom väl, avslutar Lennartsson. 

På fyra matcher har Hamad fyra starter, en assist, två skott på mål, fyra skott utanför mål och en varning.