Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

190720 Publiken under finalen i Gothia Cup B17, mellan TikiTaka Academy och Right to Dream den 20 juli 2019 i Göteborg. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN / Cop 206 Bild: NICKLAS ELMRIN
190720 Publiken under finalen i Gothia Cup B17, mellan TikiTaka Academy och Right to Dream den 20 juli 2019 i Göteborg. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN / Cop 206 Bild: NICKLAS ELMRIN

Blåvitt testar duo från Tiki Taka

Alhassan Yusuf, 19, har blivit en succé.
Just nu tränar två nya talanger från Tiki Taka Football Development med IFK Göteborg.

I slutet av maj 2018 presenterade IFK Göteborg ett samarbete med Tiki Taka Football Development som bland annat har en framgångsrik fotbollsakademi i Nigeria.

Avtalet skrevs över 2020 och innehåller bland annat en tanke om att två Tiki Taka-spelare, 16-17 år, årligen ska bjudas in för träning med Blåvitt.

Det ena tillfället för det ska vara efter ungdomsturneringen Gothia Cup.

Alltså nu.

Sagt och gjort.

Just nu tränar Ogbu Abraham och Daniel Wotlai med IFK Göteborgs Elit 1-lag. Båda spelarna är födda 2002 och fanns med i det lag som, på straffar, förlorade mot Right To Dream i årets Gothia Trophy-final.

– Ogbu är en modern vänsterback med en bra vänsterfot. Han är otroligt snabb och klok. Han passar utmärkt i lag som spelar med wingbacks, säger Börje Gustavsson som står bakom Tiki Taka Football Development.

– Daniel, tycker jag, var turneringens bästa mittback. Han är fantastiskt stark i närkamperna och har en bra högerfot, bra uppspel. Och trots att han inte är alltför lång är han bra i luften. Jag skulle säga att han inte är långt ifrån att platsa i en allsvensk A-trupp redan nu.

De två spelarna kommer stanna hos IFK Göteborg fram till den 29 juli.

Vad gäller en eventuell flytt i framtiden så får de inte skriva kontrakt förrän de har fyllt 18 år.

Läget var detsamma med Alhassan Yusuf som kom till IFK Göteborg från just Tiki Taka Football Development under förra sommaren. Han har gjort succé och vuxit ut till en blåvit nyckelspelare sedan dess.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.