Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt tar Malmös parti: "Riskerar att halka efter"

Malmö FF vill förbjuda konstgräset på de allsvenska arenorna. IFK Göteborg håller med. – Jag har också varit klart för att man ska driva det ganska hårt, säger Mats Gren till GP.

Malmö FF har skickat in en motion inför Föreningen Svensk Elitfotbolls (Sef) medlemsmöte på onsdag nästa vecka. Klubben vill förbjuda konstgräset och ersätta konstgräsplanerna med natur- eller hybridgräs.

LÄS OCKSÅ: Malmö FF vill förbjuda konstgräs

IFK Göteborg tar Malmös parti i frågan, avslöjar Mats Gren för GP.

– Det är väldigt positivt. Vi har diskuterat det förut också, det har varit uppe på en massa sportchefsmöten och allting. Jag har också varit klart för detta, att man ska driva det ganska hårt, säger Blåvitts sportchef.

Han förklarar:
– När vi kommer ut i Europa står vi inte pall. På gräs blir det mycket mer närkamper, det blir ett helt annat spel, och där får vi absolut inte halka efter i Sverige. Det är risken att vi gör det om tendensen fortsätter, med fler och fler och fler konstgräsplaner på de stora arenorna, säger Gren.

Viktigare än gemensam boll

Han hyllar tillkomsten av den gemensamma ligabollen som kommer inför nästa år, men menar att gräsfrågan borde prioriteras.

– För mig är den frågan ännu viktigare än ligabollen, även om ligabollen har blivit en jättebra grej. Den är jag självklart jätteglad för också, så att man inte ska spela med en massa olika bollar, säger sportchefen och fortsätter:

– Men då är ju gräset ännu viktigare. Och framför allt, som Malmö skriver i sin motion också, så för svensk fotbolls utveckling blir det ett helt annat spel på konstgräs. När vi kommer ut i Europa sen så kommer vi att tappa. När vi var över i Helsingfors sa de också att deras stora problem är att det är alldeles för mycket i Finland också, säger Gren.