Blåvitt tappade ledningen efter galet drama

Alf Westerbergs första match som huvudtränare för IFK Göteborg slutade med ett snöpligt poängtapp. Örebro SK kvitterade på straff i den sista tilläggsminuten. – Det känns som en förlust, säger Sören Rieks.

|

IFK Göteborg jagade revansch efter förra helgens 2-4-förlust mot Örebro och var i behov av en vinst efter den turbulenta veckan. Alf Westerberg debuterade somhuvudtränade i IFK Göteborgoch Torbjörn Nilsson som assisterande tränare, och den nya tränarduonställde en väntad startelva på benen.

Den nyblivne lagkaptenen Sebastian Eriksson klev in centralt på mittfältet intill August Erlingmark, och Billy Nordström startade till vänster i backlinjen. 21-åringen gjorde därmed sina första allsvenska minuter i Blåvitt-tröjan den här säsongen, efter att han kallats tillbaka från lån och blivit spelklar.

Rieks och Hysén testade

Den första halvleken innehöll få riktigt bra målchanser. Örebro-duonMichael Omoh och Kennedy Igboananike oroade Blåvitts backlinje med sin fart och skapade bortalagets giftigaste chanser under första 45. För Blåvitts del var det två distansskott från Sören Rieks och Tobias Hysén som stack ut bland halvchanskavalkaden under första halvlek.

I andra halvlek var det Örebro som inledde bäst. De skapade ett hårt tryck runt Blåvitts straffområde men lyckades in spräcka Pontus Dahlbergs nolla.

Hemmalaget öppnade målskyttet

I stället var det IFK Göteborg som tog ledningen, 58 minuter in i matchen. Sören Rieks nickade in Emil Salomonssons inlägg från högerkanten och Gamla Ullevi exploderade av mållycka.

– Det var skönt, jag har väntat på det. Det är alltid skönt att göra mål men kanske extra skönt nu. Jag hoppas att det lossnar nu, säger han.

Bara fem minuter senare small det till igen i Örebro-kassen – återigen med ett nickmål. Den här gången var det Sebastian Eriksson som prickade Mikael Bomans panna, som styrde in 2–0 till Blåvitt.

Dramatiska slutminuter

Med tio minuter kvar av matchen hettade det till. Emil Salomonsson blockerade ett skott och fick bollen på handen i straffområdet. Den redan varnade högerbacken fick ett nytt gult kort, visades därmed ut och Örebro fick straff.

Anfallaren Kennedy Igboananike placerade in bortalagets reduceringsmål och avslutningen blev nervös för hemmafansen. Örebro skapade flera chanser för att fåin ett kvitteringsmål och bland annat stod Pontus Dahlberg för en svettig räddning under den sista tilläggsminuten.

Men Örebro skulle kvittera ändå. Örebro fick en straff i allra sista stund och kvitterade. Maic Sema slog in straffen och matchen slutade 2-2.

IFK Göteborg-spelarna tyckte att straffen var orättvist dömd eftersom bollen tog på Michael Omohs hand innan han blev fälld av Mix Diskerud.

– Det är lite tufft att samla sig efter det här, säger Alf Westerberg.

– Efter att ha sett bilderna efteråt så känns det som att vi blev väldigt, väldigt hårt straffade i slutskedet. Det svider ordentligt naturligtvis, men det är meningslöst att gå i polemik.

Överlag är den nye huvudtränaren nöjd med lagets insats.

– Kampviljan och insatsen som laget visar kan jag inte klaga en tiondels sekund på. Det svider rejält att vi tappade det på själva mållinjen, men någonstans måste vi ta med oss att vi gjorde väldigt mycket bra saker i kväll också, säger Alf Westerberg.

Trots det snöpliga poängtappet och den direkta besvikelsen tycker även Sören Rieks att laget kan se positivt på sin prestation i efterhand.

– Vi hade mycket att bevisa från förra matchen och jag tycker att vi som lag presterade på det sätt vi pratat om innan, med mycket energi och disciplin. Så bortsett från de sista tio minuterna finns det mycket att ta med, säger målskytten Sören Rieks.