Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Blåvitt-talangen om vägen tillbaka

Patrik Karlsson-Lagemyr fick avslutningen av förra säsongen förstörd efter en fotskada. Under fredagen kunde 20-åringen träna på löpband igen – för första gången på drygt tre månader. – Jag har kört på som fan i gymmet, säger han.

Den tekniske lille liraren visade under inledningen av allsvenskan och sommaren att han var med och konkurrerade om en plats i startelvan hos Jörgen Lennartsson. Men talangen drog på sig en fotskada som aldrig riktigt ville släppa och som höll honom borta från avslutningen av säsongen.
I början på november la han sig på operationsbordet för att åtgärda foten och under fredagen var han tillbaka på löpbandet – efter drygt tre månader.
– Jag har kört mycket styrka och rehab. Problemet har ju varit att jag inte har fått svettas för gipset. Men jag har kört på som fan i gymmet. Man får tänka lite och coola ner sig om man börjar svettas för mycket, säger Karlsson-Lagemyr.

Du kommer tillbaka som en biffigare variant av dig själv?
– Kanske det kanske, säger han och fortsätter.
– Jag hoppas ju det. Jag har kört mycket styrka och det har alltid varit min målsättning att komma upp i rätt massa. Där måsta man också tänka. Jag vill inte tappa min kvickhet utan bli starkare och kvickare. Det handlar om att äta rätt, träna rätt och det tar tid. Men man måste vara seriös.

När får du börja träna med laget igen?
– Bra fråga … jag vet faktiskt inte. Vi ska köra en ny röntgen snart här och se hur foten mår. Jag hoppas det kommer att se bra ut och så men vi har inget datum satt. Foten kändes okej ändå idag. Det var lite stelt och kändes konstigt men jag tycker ändå det var okej.
– Jag hoppas ju att jag inte får något bakslag utan har som mål att vara tillbaka innan säsongen drar igång.

Patrik Karlsson-Lagemyr är en av tio spelare i IFK Göteborg som sitter på utgående kontrakt. Än så länge har inga diskussioner inletts om en förlängning.
– Vi har inte snackat om det. Jag fokuserar på att ta mig tillbaka och bli starkare. Det är det enda jag fokuserar på. Jag tänker att jag har ett år kvar men lägger allt fokus på min rehab.