Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Blåvitt-talangen kan få chansen från start

IFK Göteborgs mittfältstalang August Erlingmark närmar sig sin första allsvenska match från start. – Det är ett mål som jag har haft, säger 19-åringen.

Han har fått mersmak, August Erlingmark. Efter fyra allsvenska inhopp under våren fick 19-åringen chansen från start i genrepet mot Zalgiris och spelade 82 minuter.
– Det kändes okej. Men det var första starten så det var lite nervöst. Jag slog bort någon passning för mycket. Det ska jag se till att inte göra i morgon (läs i dag), säger mittfältaren.

Jörgen Lennartsson håller med och utvecklar sina tankar kring Erlingmarks insats i träningsmatchen:
– Han gjorde en okej match. Han behöver fila på sitt passningsspel, han missade några passningar som det blev omställningar på. Risktagandet i spelet på egen planhalva är något som är viktigt att han lär sig och värderar. Var någonstans på planen som man kan göra olika saker. Men vi tror på August så han kommer säkert att spela en del under hösten, säger Blåvitt-tränaren.

"Bra utveckling under våren"

Han berömmer 19-åringens inställning och vilja att utvecklas.
– Han har visat potential att bli en bra fotbollsspelare och då har vi också valt att satsa hårt på honom. Han har haft en bra utveckling under våren. Han har börjat närma sig. Först bänken, sedan inhopp och sedan spela. Han har tagit de stegen, säger Lennartsson.

Erlingmark vill inte bedöma sina chanser till en plats i startelvan mot Jönköping, men medger att det hade varit ett uppnått mål.
– Klart att det hade varit kul, jag har inte startat någon allsvensk match innan. Och det är ett mål som jag har haft.

Vad har du för personlig målsättning med hösten?
– Jag har inte satt upp någon sådan målsättning, det är svårt. Men det är att ta oss uppåt i tabellen och att vinna matcher, det är det viktiga. Och jag själv vill spela så mycket som möjligt och få erfarenheter, säger Erlingmark.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.