Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blåvitt-talangen hyllas: "Strålande debutmatch"

Patrik Karlsson Lagemyr gjorde sin första match från start i IFK Göteborgs vinstmatch mot Jönköping. Efteråt hyllades han av Jörgen Lennartsson och Tobias Hysén. – Jag strävar mot fler starter nu, säger "Paka" efter startdebuten.

När IFK Göteborg presenterade sin startelva inför matchen mot Jönköpings Södra var det ett namn som stack ut. För första gången fanns Patrik Karlsson Lagemyrs namn med på en startuppställning för klubben.
– Det var väldigt stort. Jag är väldigt stolt och glad. Det är en milstolpe som man har, säger han.

Hur reagerade du när du fick reda på att du skulle starta?
– Det är klart att man blev lite nervös. Men det var kul när jag fick reda på det, jag taggade hela lördagen och i går.

Han är nöjd med hur det gick, men säger att han led av värmen. Och han har inte spelat 70 minuter allsvensk fotboll tidigare.
– Det gick okej. Det kunde ha gått bättre och kunde ha gått sämre. Det var väldigt varmt och jobbigt, framför allt när man inte är matchtränad till hundra procent.

Vad kunde ha gått bättre?
– Jag kunde ha gjort tre mål och tre tunnlar, säger han och ler.

Nu känner han sig redo att utmana om en startplats på allvar.
– Det är någonting jag strävar mot. Det är en annan känsla att starta, med rejäl uppvärmning innan match och att gå in till "Snart skiner Poseidon".

Jörgen Lennartsson berömmer Karlsson Lagemyr.
– Han var jättebra. En strålande debutmatch från start. Han har växt successivt under säsongen och gjort det bättre och bättre under sina inhopp och på träningarna, säger Blåvitt-tränaren.

Startade istället för Hysén

Mikael Bomans lårskada öppnade upp en plats i startelvan, som de flesta förväntade sig skulle gå till Tobias Hysén. Istället startade Sören Rieks på topp bredvid Gustav Engvall, med Karlsson Lagemyr på Rieks "vanliga" vänsterytterposition. 

Ett taktiskt beslut av Jörgen Lennartsson, samtidigt som han inte vill matcha Hysén för hårt.
– "Tobbes" matchning är bland annat kopplat till rotationsidéer på forwardspositionen.

Hysén ser inga problem med beslutet.
– Jörgen vill ha en liten rotation och jag har inte spelat tre matcher i rad sedan jag kom tillbaka från min lårskada. Han förklarade för mig hur han tänkte och det fungerade helt okej för mig, säger anfallaren och fortsätter:

– Det handlar också om att man inte vågar riskera något eller att vi skulle få en anfallsskada till.

Även Hysén imponerades av Karlsson Lagemyrs insats.
– Han höll i bollen och gjorde sina små "moves" som han ska göra. För att vara första matchen från start gjorde han det jättebra.