IFK Göteborgs Alai Hussain Ghasem, här i duell med Tobias Sana, uppges vara nära en flytt till Portugal.
IFK Göteborgs Alai Hussain Ghasem, här i duell med Tobias Sana, uppges vara nära en flytt till Portugal. Bild: CARL SANDIN

Blåvitt-talangen Alai Hussain Ghasem uppges vara på väg till Porto

Enligt Sportbladet är IFK Göteborgs unge högerback Alai Hussain Ghasem på väg till Porto. Bara detaljer uppges återstå – vilket skulle innebära att IFK tappar en tredje ung försvarsspelare på kort tid.
– Rent allmänt är det stort intresse för duktiga ungdomsspelare, säger akademichefen Jonas Olsson.

ANNONS
|

IFK Göteborg har svårt att behålla sina unga försvarstalanger i klubben. Både Emil Holm och Rasmus Wikström har i år lämnat Blåvitt för Sönderjyske respektive Bröndby. Och nu skriver Sportbladet att 18-årige Alai Hussain Ghasem också är på väg att lämna – för portugisiska storklubben Porto.

Ghasem har tränat med A-laget den senaste tiden, men har ännu inte skrivit något seniorkontrakt. Det gör att klubben inte kommer att få någon övergångssumma, däremot ett så kallat utbildningsbidrag. Enligt Sportbladet ska det även finnas en vidareförsäljningsklausul som gör att IFK får tio procent av summan om Ghasem säljs vidare från Porto. Tidningen skriver att bara detaljer återstår och att planen är att Ghasem ska åka till Portugal nästa vecka.

ANNONS

”Hela idén med akademin”

IFK Göteborgs akademichef Jonas Olsson ville inte kommentera uppgifterna om att Ghasem skulle vara på väg till Porto, men säger:

– Han är med i vårt P19-lag och han har tränat med A-laget också och gjort bra ifrån sig. Så det är en duktig och bra spelare.

Är det svårt för er att behålla talanger i den åldern?

– Rent allmänt är det stort intresse för duktiga ungdomsspelare, oavsett om de är i IFK Göteborg eller någon annanstans. Så det finns alltid ett intresse för våra spelare.

Men er målsättning är att de ska spela i ert A-lag innan de sticker?

– Absolut, det är hela idén med akademin, säger Jonas Olsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS