Blåvitt-stjärnan kan tvingas spela på sprutor

Blåvitt går för tredje raka segern i allsvenskan när man ställs mot AIK. Då kan Mads Albaek tvingas spela på sprutor för att klara matchen. – Det är en match man gärna vill spela så har man lite ont så spelar man ändå, så får vi se om jag får ta en spruta, säger Albaek.

ANNONS
|

Danske mittfältsstrategen Mads Albaek har haft problem med liktorn under en tå under veckan. Han stod över lördagens träning. Men när IFK Göteborg under söndagen slipade på de sista detaljerna inför mötet med AIK var Albaek tillbaka på Kamratgårdens gräsmatta.

Efter en timmes träning var han helt klar över att det blir spel mot AIK – men med möjlig hjälp av sprutor.

– Det är en rolig match med mycket publik. Kan vi ta en vinst där så känns det som en väldigt bra start med nio poäng på en vecka.Det är en match man gärna vill spela så har man lite ont så spelar man ändå. Så får vi se om jag får ta en spruta och lite bedövning omkring tån så kör vi på det, säger Albaek.

ANNONS

Blåvitt kommer till matchen med segrar mot Falkenberg och Häcken i bagaget och möter ett AIK som kryssade sin första hemmamatch mot Gif Sundsvall. Inför mötet på Friends arena lägger nu Mads Albaek över pressen på AIK.

–Det känns lite som att AIK har pressen på sig.Vi såg deras första hemmamatch och då började publiken att vissla så kan man göra första målet så kanske publiken vänder sig mot AIK igen. Så vi har en bra känsla inför att åka till Stockholm och göra en bra match, säger han.

Mads Albaek har startat samtliga matcher i allsvenskan sedan han anslöt till Blåvitt förra sommaren. Han minns segern mot AIK i höstas mer värme.

– Allt omkring med publiken också. Så det var kanske den bästa matchen i allsvenskan det året.

Vad behöver bli bättre för er del från matcherna mot Häcken och Falkenberg?

– Vi måste bli bättre på att hålla i bollen. Under försäsongen var vi väldigt bra på det.Vi får vårda den bättre och inte göra så många tekniska fel. Så får vi vara bra defensivt, men där har det sett bra ut.

ANNONS