Patrik Karlsson-Lagemyr i IFK Göteborgs nya försäsongströja.
Patrik Karlsson-Lagemyr i IFK Göteborgs nya försäsongströja. Bild: IFK Göteborg

Blåvitt släpper unik försäsongströja

Den nya Blåvittshopen smygöppnar i kväll – då släpper klubben en ny unik "IFK-blå" försäsongströja.
– Målet för projektgruppen har varit att ta fram ett historiskt kvalitetssäkrat underlag för hur framtidens IFK Göteborg ska se ut, säger Gustaf Rönneklev, som är Marknads- och merchandiseansvarig hos IFK Göteborg.

ANNONS
|

Under två års tid har en projektgrupp inom IFK Göteborg kartlagt föreningens matchdräkter och färger genom klubbens historia.

Nu har klubben jobbat fram en ny "IFK-blå" försäsongströja som ska knyta samman historiken med framtiden. Den är en hyllning till matchdräkten som IFK Göteborg använde under de inledande åren av 1900-talet, innan klubben blev randiga.

– Målet för projektgruppen har varit att ta fram ett historiskt kvalitetssäkrat underlag för hur framtidens IFK Göteborg ska se ut. En av nycklarna var att bestämma den rätta nyansen på den blå färgen, säger Gustaf Rönneklev i ett pressmeddelande.

Under torsdagen är det smygöppning för den nya Blåvittshopen och då kommer den nya försäsongströjan i en begränsad upplaga finnas till försäljning. Den tröjan som IFK Göteborg alltså kommer att spela sina matcher i fram till den allsvenska premiären.

ANNONS

– Det är givetvis en ära att göra den första tröjan med den nya IFK-blå färgen. Att det dessutom är Blåvitts första försäsongströja någonsin och Crafts allra första matchtröja för IFK Göteborg gör den här tröjan till något av en klassiker i våra ögon – redan innan den ens har släppts, säger Christoffer Rehn, Product Manager på Craft som tillverkat försäsongströjan.

ANNONS