Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Blåvitt ska undvika att göra om Malmös miss: "Är redo"

Malmö FF åkte överraskande ut mot Landskrona i Svenska Cupen. Nu vill Blåvitt undvika ett liknande fiasko mot Oskarshamn. – Vi är hundra procent redo, säger Sören Rieks.

Att storlag förlorar mot betydligt mindre lag och klubbar är ingen nyhet. Senaste i exemplet i svensk fotboll är hur Landskrona överraskande slog ut Malmö FF ur Svenska Cupen. När Blåvitt åker till Oskarshamn under torsdagen är det för att undvika att upprepa Malmös misstag.
– Vi är vana vid att vara favoriter. Det gäller att vara ödmjuk och fokuserade från början. Vi ska inte släppa in de i matchen och förhoppningsvis kan vi göra ett tidigt mål, säger Sören Rieks.

Skönt att vara favorit?
– Jag tycker inte att det är jobbigt. Det är vad som krävs när du spelar i Blåvitt att du kan hantera matcherna som denna. Jag är redo och det är kul att vara favoriter. Jag hoppas vi får mycket boll, många lägen och förhoppningsvis många mål.

Att Malmö åkte på smällen mot Landskrona är något som Jörgen Lennartsson tryckt på inför Blåvitts möte med Oskarshamn.
– Jag har nämnt det såklart! Men det är mer utifrån att det är sådant som kan hända i fotboll. Men gruppen känns energirik och det spritter i benen efter några dagars ledigt i helgen. Jag är inte orolig för den delen, säger han.
– Att stora lag åker ut tidigt är inget nytt. Men vi är hundra procent redo och spelar vi på topp så kommer vi att vinna, säger Sörens Rieks.

Betyder matchen mer nu med tanke på tabelläget i allsvenskan?
– Ja, det är klart att det blir svårt att nå tredjeplatsen. Så det ger den här matchen en extra dimension. Vi tappade ju senast mot Kalmar så vi har revansch att utkräva och bevisa för oss själva. Vi vill göra en bra avslutning på säsongen och det börjar nu, säger Rieks.

Mot Oskarshamn blir det bästa möjliga startelvan för IFK Göteborg. Även om Jörgen Lennartsson inte vill säga det fullt ut.
– Vi kommer göra allt för att vinna matchen. Det är en viktig match för oss, blir svaret från IFK-tränaren om han ska ställa upp med bästa laget eller inte.

Sören Rieks är desto mer säker – bästa laget ska spela.
– Ja! Jag tycker att de som är redo och som Jörgen känner kan få en vinst ska spela. Så är det bara.